ΣΠΑΡΤΗ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος στις 12-11-2018 και ώρα 09.30΄ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλους τους ΗΡΩΕΣ πυροσβέστες που έπεσαν στο καθήκον προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και του Κράτους, πραγματοποίησε επιμνημόσυνη δέηση στο 17ο χιλ/τρο της Ε.Ο. Σπάρτης -Καλαμάτας, στο σημείο που έχει ανεγερθεί το μνημείο για τον αείμνηστο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης Αντιπύραρχο Ηλία Γκάτσο.

Τους πεσόντες πυροσβέστες τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πάτερ Σεραφείμ Κοσμάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, ο Πάτερ Παναγιώτης Κοκκορός Εφημέριος Τρύπης, ο Υποδιοικητής Φρουράς Λακωνίας Συνταγματάρχης (ΕΜ) κ. Σωτήριος Τσαμπάς, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Αναπληρωτής Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Τσιγαρίδης Βασίλειος, ενώ παρευρέθησαν τα αδέλφια και συγγενείς του εκλιπόντος, καθώς και συνάδελφοί του.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται το εξής: «Ας ευχηθούμε ότι η Πυροσβεστική οικογένεια να μην θρηνήσει άλλα θύματα. Ας είναι αιωνία η μνήμη των ηρωικών συναδέλφων.»