ΣΠΑΡΤΗ. Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η ενημερωτική εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εργασίας Γ.Σ.Ε.Ε.. Στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας (Αγίου Νίκωνος 124, Σπάρτη) θα μπορούν να προσέρχονται εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι που θέλουν να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήματα νομικής φύσης που σχετίζονται με την εργασία. Εργατολόγοι, νομικοί και σύμβουλοι θα απαντούν, εντελώς δωρεάν, σε προσωπικά ερωτήματα και προβληματισμούς. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11.00 και θα ολοκληρωθεί στις 17.00.

Κάποια από τα θέματα στα οποία θα αναφερθούν οι νομικοί είναι τα εξής:

1. Το συνταξιοδοτικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.α). Ερωτήματα σχετικά με τη θεμελίωση και κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, συντάξεις χηρείας, συντάξεις αναπηρίας, πλήρεις και μειωμένες συντάξεις και την απασχόληση των συνταξιούχων.

2. Τα εργασιακά δικαιώματα. Θέματα συμβάσεων, αποδοχών, αδειών και εξαρτημένης εργασίας.

3. Ζητήματα απασχόλησης γενικότερα, όπως προγράμματα κατάρτησης και απασχόλησης, προκηρύξεις ΑΣΕΠ, βιογραφικό και συνεντεύξεις.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον συντονιστή του Έργου στην Πελοπόννησο, ο κύριο Αθανάσιος Παπαδολιάς στο τηλέφωνο 2710 226146 ή στο Εργατικό Κέντρο Λακωνίας στο τηλέφωνο 27310 28539.