ΑΘΗΝΑ. Το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε αγιασμός και αρτοκλασία του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων Λακεδαίμονος, στον ιστορικό ιερό ναό Αγίου Νικολάου Κολωνακίου, Βασιλίσσης Σοφίας και Πλουταρχου 1 , στην Αθήνα.
Εκτός από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Συνδέσμου, ο αγιασμός των Γεωργιτσιανων Αττικής, έχει καθιερωθεί, εδώ και πολλά χρόνια. Φέτος, το Δ.Σ. του Συνδέσμου, επέλεξε να μην προσκαλέσει πολιτικά πρόσωπα στην εκδήλωση.
Οι Γεωργιτσιανοι Αττικής, αντάλλαξαν ευχές για καλή χρονιά και είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συζητήσουν.
Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του, ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου , Δικηγόρος και πρώην διευθυντής στο υπουργείο εσωτερικών κ. Σταμάτης Γεωργούλης.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιανων , Χρήστος Τσίχλης, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και πρότεινε να αξιοποιηθούν οι γνωριμίες του καθενός συμπατριώτη στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προς όφελος του Γεωργιτσιου. Ευχαρίστησε τον καθηγητή Διεθνούς Δικαίου κ. Γεωργούλη, για την παρουσία του, στην εκδήλωση και ενημέρωσε τους συμπατριώτες, για την σημαντική βράβευση την προηγούμενη ημέρα του κ. Σταμάτη Γεωργούλη από τον ιστορικό Φιλολογικό σύλλογο Παρνασσός, για την προσφορά του, στην πατρίδα μας.
Κατόπιν, τον λόγο έλαβε ο κ. Γεωργούλης, ο οποίος αναφέρθηκε , με μοναδικό επιστημονικό τρόπο, στην ιστορία της Λακωνίας, που διδάσκεται παγκοσμίως.