Γράφει ο Κλειγένης

«Μόνο στην Ιαπωνία είδαν τη Σπάρτη , που δεν γνώριζαν καν ότι υπάρχει ως πόλη , πάνω από 80 εκατ. άτομα». Πέτρος Δούκας , Δήμαρχος Σπάρτης

Σύμφωνα με τη δημαρχιακή, αυτή, ρήση - άμυνα απέναντι στην κριτική που έγινε από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Πριστούρη για τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας , η Σπάρτη ήταν μια άγνωστη και άσημη πόλη, διαγραμμένη από τους χάρτες και το παγκόσμιο στερέωμα, μέχρι που ήρθε εδώ ο ηθοποιός Τζέραλντ Μπάτλερ και η χολυγουντιανή κουστωδία του και την έβγαλαν από την αφάνεια!!!

Το «glamour» σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί δημοτική στρατηγική ανάπτυξης ούτε μπορεί να υποκαταστήσει τη διαχείριση όλων των τοπικών ζητημάτων, τις μεγάλες παρεμβάσεις αλλά και τα πιο απλά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών.

Μια δημοτική αρχή οφείλει να παραγάγει έργο, να αποδείξει ότι διαθέτει την απαραίτητη συνοχή και τα στελέχη για άσκηση αποτελεσματικής διοίκησης, να υλοποιήσει με γοργούς ρυθμούς το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου, με υποβολή νέων μελετών για έργα που έχει ανάγκη ο δήμος να μορφοποιήσει τον μελλοντικό σχεδιασμό του με βάση τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται, να παραγάγει υπηρεσίες σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας αντάξιες των προσδοκιών των πολιτών και των χρημάτων που πληρώνουν ανταποδοτικά, να καταρτίσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο σχέδιο από έργα και παρεμβάσεις, που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των δημοτών και θα δώσουν ώθηση στον δήμο προς τα εμπρός.

Όσο για τον Μπάτλερ, εκείνος είναι που «χρωστάει» στη Σπάρτη κι όχι η Σπάρτη σ’ αυτόν.

Φωτογραφία: Κράνος Σπαρτιάτη οπλίτη