ΑΙΓΙΟ. Μετά από 10 χρόνια διακοπής και πολλά έργα, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Κιάτο - Αίγιο.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής από το Κιάτο μέχρι το Αίγιο. Χρειάστηκαν 10 χρόνια διακοπής, πολλά έργα για να φτάσουμε σήμερα στο “παρά πέντε” της λειτουργίας. Εχθές ολοκληρώθηκε η άσκηση για την αντιμετώπιση συμβάντος στη Σήραγγα Μελισσίου, που σηματοδοτεί την άμεση έναρξη λειτουργίας της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων.

Στην άσκηση συμμετείχαν ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία ΜΕΤΚΑ Α.Ε. (του ομίλου Μυτιληναίου), καθώς και κλιμάκια των αρμόδιων υπηρεσιών δικαιοδοσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ. Παρών στην άσκηση ήταν και ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Χρήστος Βίνης . Αναφορικά με το έργο, σημειώνεται ότι η ΕΡΓΟΣΕ έχει παραδώσει από τον περασμένο Ιανουάριο το σύνολο της Επιδομής της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής που έχει σχεδιαστεί για ταχύτητες συρμών έως 200 χλμ/ώρα. Το εν λόγω τμήμα έχει μήκος 71 χλμ, ενώ η σιδηροδρομική σήραγγα Μελισσίου έχει μήκος 1.815 μ. και διαθέτει σήραγγα διαφυγής μήκους 300 μ.. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η απαραίτητη εκπαίδευση των μηχανοδηγών στις σήραγγες του νέου τμήματος για να πιστοποιηθούν.