ΓΕΩΡΓΙΤΣΙ. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρέμβαση του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιανων Λακεδαίμονος στο θέμα της Τιμολογιακής Πολιτικής της ΔΕΥΑ Σπάρτης και στο ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή του νερού.

"Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ειδικών, οι οφειλές της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Σπάρτης, είναι μεγάλες, διαχρονικές και πρόκειται για μία πληγή που δεν επουλώθηκε χρόνια τώρα.
Λόγω Κορωνοϊου και της Πανδημίας γενικότερα, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, προβαίνουν πανελλαδικά σε πάγωμα, διευκολύνσεις ή σε μειώσεις τιμών τιμολογίων και όχι σε αυξήσεις.
Με βάση την έκθεση της ΓΣΕΒΕΕ, υφίσταται κίνδυνος να χαθούν 250.000 θέσεις εργασίας λόγω των οικονομικών συνεπειών του Κορωνοϊου. Ο πρόεδρος της Grant Thornton και μέλος Δ.Σ. του ιδρύματος Ωνάση, Νικόλαος Καραμουζης, υποστηρίζει ότι θα μειωθεί σημαντικά το ΑΕΠ, θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος, η ανεργία, τα δημοσιονομικά ελλείμματα, οι υπερημερες υποχρεώσεις νοικοκυριών κ.α..
Άρα, βρισκόμαστε σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης.
Ειδικότερα, στα χωριά του Ταϋγέτου, η ίδια η φύση προσφέρει άφθονες ποσότητες νερού και θα πρέπει το τιμολόγιο ύδρευσης να μειωθεί αισθητά, στην χαμηλότερη δυνατή τιμή (μέσα από ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, των πηγαίων νερών, με επενδύσεις σε έργα υποδομής).
Το νερό αποτελεί το ύψιστο κοινωνικό αγαθό, το οποίο θα πρέπει να απολαμβάνουμε όλοι μας. Το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό πρώτιστης ανάγκης, απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπου. Πάνω του, στηρίζονται τα υπόλοιπα ανθρώπινα δικαιώματα, ξεκινώντας από την ζωή και επιβίωση, την υγιεινή, του ικανοποιητικού επιπέδου διαβίωσης και άλλα.
Εν κατακλείδι, κατόπιν όλων των ανωτέρω, δεν νοείται αύξηση των τιμολογίων ύδρευσης εν μέσω Πανδημίας και μάλιστα σε χωριά του Ταϋγέτου με άφθονες ποσότητες νερού: επιβάλλεται η μείωση των τιμολογίων ύδρευσης και η απαίτηση κρατικής επιχορήγησης".

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιανων Λακεδαίμονος:.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. Χρήστος Ηλ. Τσίχλης, ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Σακελλαρίου, ο γενικός γραμματέας Φίλιππος Τσερωτας, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και τύπου Αικατερίνη Μπακή, η ειδική γραμματέας Αναστασία Ανουσα, ο υπεύθυνος νεολαίας και εκδηλώσεων Χαράλαμπος Λαμπρόπουλος, ο κοσμήτορας και υπεύθυνος ανάπτυξης Παναγιώτης Τσερωτας.

Φωτογραφία: Πηγές του Ευρώτα στην βόρειο Λακωνία