ΕΛΛΑΔΑ. Στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως απευθύνονται οι Τρίτεκνοι της Ελλάδας με την ελπίδα και την αγωνία πως θα υπάρξει ανταπόκριση στις ανάγκες των μαθητών – παιδιών τους.

Αναφέρουν: «Κάνουμε το χρέος μας, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απέναντι στις οικογένειες μας και τους συνανθρώπους μας, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Ακολουθούμε όπως οφείλουμε τις οδηγίες των επιστημόνων. Προσπαθούμε παρά τις δυσμενείς για τις οικογένειες μας οικονομικές συνθήκες να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

Ζητάμε από εσάς να δείξετε την ευθύνη και την ευαισθησία που χρειάζεται ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να ανταποκριθούν στην εξ αποστάσεως επικοινωνία μαθητών -εκπαιδευτικών που θα συμβάλλει να μην χάσουν την επαφή με τα γνωστικά αντικείμενα που έχουν διδαχτεί, να έχουν δημιουργικές ασχολίες όσο είναι κλεισμένα στο σπίτι.

Είναι σίγουρο και αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία από εμάς πως σε κάθε ένα από τα δικά μας σπίτια, δεν επαρκεί ο αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών για όλα τα μέλη των οικογενειών μας. Αν συνυπολογίσουμε πως αρκετοί από τους γονείς εργάζονται με τηλεργασία τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Ζητάμε λοιπόν να μεριμνήσετε ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές και ιδιαίτερα στα μέλη τρίτεκνων οικογενειών καθώς επίσης και δωρεάν Ίντερνετ με την παραίνεση σας προς τους Δήμους.

Επίσης θα θέλαμε να δείτε και για το ενοίκιο των φοιτητών λόγω των μέτρων της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, οι φοιτητές που σπουδάζουν εκτός του τόπου καταγωγής τους επέστρεψαν στις οικογενειακές τους εστίες, όπως συνέβη και τον Μάρτιο, ενώ οι γονείς συνεχίζουν να πληρώνουν ενοίκιο για το φοιτητικό σπίτι, πράγμα, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα οικονομικά των οικογενειών.

Ζητάμε να παρθούν μέτρα για το ενοίκιο του φοιτητή στο σπίτι που νοικιάζει , στον τόπο που σπουδάζει, ανεξάρτητα αν οι γονείς βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Ευχαριστούμε ελπίζοντας στην άμεση ανταπόκριση σας»