«Το Πολυτεχνείο ζει», σε ΜΕΘ

ΕΛΛΑΔΑ. Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μιρκοκομματική εκμετάλλευση ενός γεγονότος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η συμπόνια του ΣΥΡΙΖΑ άργησε . Σήμερα το πρωί στις 8:00 ο διευθυντής Τροχαίας Αττικής, επικοινώνησε στην εργασία της με την κυρία που κατέθεσε λουλούδια στο Πολυτεχνείο, ώστε να αρθεί το διοικητικό πρόστιμο που της επεβλήθη χθες.

Η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώρες αργότερα κι αφού το πρόστιμο είχε αρθεί, έσπευσε να επικοινωνήσει και αυτός μαζί της.

Κατόπιν εορτής. Η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι.

Για ένα θέμα που είχε λυθεί έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση …»

Πράγματι αν είναι έτσι ο κ. Τσίπρας έπρεπε όχι μόνον να κατηγορήσει αλλά να επαινέσει την Ελληνική Αστυνομία…

Ποια Αστυνομία όμως; Αυτή που σκοπεύει να μας τρελάνει αφού στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει: « Επίσης να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν δεκάδες πολίτες να πάνε και να καταθέσουν στεφάνια ή λουλούδια στην πύλη του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση...»

Τελικά υπήρχε ή όχι απαγόρευση και αν υπήρχε ποιος είχε την ευθύνη τήρησης της; Η Αστυνομία μάλλον όχι αφού όπως μαθαίνουμε είναι αυτή που «διευκόλυνε τους πολίτες παρά την απαγόρευση…» Με ποιά κριτήρια άραγε; Απ' τα μάτια που άφηνε η μάσκα να φανούν;

Πόσα μέτρα και πόσα σταθμά σε αυτή την πολιτεία; Πόσα πρέπει και πόσα μη; Πόσα δήθεν και πόσα ίσως;. Πόσα ψέματα και πόσες αλήθειες; Πόσος λαϊκισμός και πόση δημαγωγία;

Τελικά φάγαμε (όλοι μαζί) τόσο «Ψωμί» που ξεχάσαμε την «Παιδεία» και υποθηκεύσαμε την «Ελευθερία»…