ΕΛΛΑΔΑ. Μετά τις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό, ακόμα 23 μεταβαίνουν στη συμπρωτεύουσα.

«Είναι συγκινητική η συμπαράσταση στη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στο Facebook, υπογραμμίζοντας ότι «οι Έλληνες ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Ειδικότερα, φτάνουν στη Θεσσαλονίκη έξι νοσηλεύτριες από το Άργος, πέντε από την Κομοτηνή, πέντε από την Κόρινθο, τρεις από την Κέρκυρα, τρεις από τα Γιάννενα και μία από τη Σπάρτη.

Δείτε τι έγραψε ο υπουργός Κικίλιας στα socialmedia:

«Είναι συγκινητική η συμπαράσταση στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, μεταβαίνουν εκεί ακόμα 23 συνάδελφοί τους: 6 από Άργος, 5 από Κομοτηνή, 5 από Κόρινθο, 3 από Κέρκυρα, 3 από Γιάννενα και 1 από Σπάρτη.

Οι Έλληνες ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα.»

Το σώμα των Νοσηλευτών και Νοσηλευτριών της Χώρας βρίσκεται σε μια διαρκή και αδικαίωτη διεκδίκηση για την βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και των παρεχόμενων στον πολίτη υπηρεσιών. Ίσως αυτή η υπέρβαση των 33 και πλέον νοσηλευτριών να δώσει ένα μάθημα σε όσους αποφασίζουν για το ΕΣΥ και ορίζουν τις προτεραιότητες.