Γιαννόπουλος στη ΔΡΤ: «Κινδυνεύουμε να χάσουμε το γραφείο μας στην Τρίπολη»

ΤΡΙΠΟΛΗ. Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος με αφορμή τα 25 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε ο οργανισμός. “Ένα μικρό παιδί κατάφερε, να ενώσει τις δυνάμεις μια χώρας μέσα από την τελευταία σελίδα του ημερολογίου του πριν από 25 χρόνια”, ανέφερε αρχικά, ενώ συμπλήρωσε, πως ότι κάνει ο οργανισμός γίνεται πάντα με γνώμονα την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων, που αφορούν σε παιδιά.

Ο κ. Γιαννόπουλος υπογράμμισε μάλιστα, πως αυτό το διάστημα λόγω γιορτών, υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη, προκειμένου να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι οικογένειες, που στηρίζει ο οργανισμός. Στην συνέχεια απαντώντας, στο γιατί δεν λειτουργεί όλο το χρόνο – παρά μόνο το καλοκαίρι – το σπίτι του Οργανισμού, που έχει δημιουργηθεί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις έξω από το Γύθειο κι αποτελεί δωρεά του μακαριστού Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσόστομου Β΄ (κατά κόσμον Δημητρίου Κορακίτη), ο οποίος προσέφερε εν ζωή το σύνολο σχεδόν της προσωπικής του περιουσίας κατασκευάζοντας το έργο αυτό κι επί της ουσίας παραμένει αναξιοποίητο ανέφερε: «Αυτό το σπίτι λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει δυνατότητα να λειτουργεί όλο το διάστημα. Ακούγεται ίσως εύκολο το να ανοίξει ο οργανισμός ένα σπίτι, αλλά σε μακρινές περιοχές δεν βρίσκεις εύκολα το εξειδικευμένο προσωπικό που χρειάζεσαι. Το οικονομικό κομμάτι επίσης είναι βασικό. Για να λειτουργήσει ενα σπίτι χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα, αλλά το βασικό ειναι το προσωπικό 18 ατόμων που απαιτείται».

Παράλληλα ο κ. Γιαννόπουλος αναφερόμενος στο γραφείο του οργανισμού στην Τρίπολη, δήλωσε, πως κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο. «Κινδυνεύουμε να χάσουμε το γραφείο που έχουμε στην Τρίπολη, γιατί τον χώρο τον μοιραζόμασταν με μια υπηρεσία της Περιφέρειας, η οποία θα μεταφερθεί σε άλλο κτίριο. Πρέπει να βρεθεί ένας χώρος ακόμα μεγαλύτερος μάλιστα αν είναι δυνατόν, για να μπορούμε να προφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ πρόσθεσε πως υπηρεσίες του οργανισμού λειτουργούν και σε χώρο που έχει δοθεί από τον Δήμο Τρίπολης λίγο έξω από την πόλη. Μάλιστα όπως ανέφερε υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να πάρουν τον συγκεκριμένο χώρο για να δημιουργήσουν εκεί ένα μουσείο, αλλά ο ίδιος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Τρίπολης, ο οποίος στηρίζει το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού. «Ο Δήμαρχος σας έχει παραχωρήσει ένα πρώην σχολείο, όπου λειτουργεί το κέντρο στήριξης. Ένας τοπικός φορέας θέλει να το κάνει μουσείο, ο Δήμος όμως κρατάει», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Το παράπονο μας είναι, πως το δύσκολο είναι, να βλέπει κάποιος, πως όλο αυτό το “δάσος” που έχει φτιαχτεί λειτουργεί καλά και το πως θα μπορέσουμε, να συνεχίσουμε και στο αύριο», ανέφερε μεταξύ άλλων κλείνοντας.


drt915 · ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 27 - 11 - 20

Πηγή: drt915.gr