ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Ήταν 17 Φεβρουαρίου 2020, όταν το monemvasianews.gr δημοσιοποίησε το σοβαρό ιατρικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο Κώστας Καλλάς από τη Μονεμβασία. Παρουσίασε την κατάσταση του και απευθυνθήκε μέσω και του notospress.gr στον κάθε φιλότιμο και ευαίσθητο συνάνθρωπό μας, ζητώντας την υλική και ηθική συμπαράστασή του.

Να υπενθυμίσουμε ότι Κώστας, ηλικίας 37 ετών και πατέρας δύο παιδιών, είχε ένα ατύχημα με το άλογο, στις 12 Οκτωβρίου 2016, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στα οστά του προσώπου του. Νοσηλεύτηκε αρκετές φορές και πέρασε πολλές ημέρες διασωληνωμένος στην Εντατική.

Κινδύνευε μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο, μια και είχε διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού από τη μύτη, με κίνδυνο μόλυνσης απειλητικό για τη ζωή του. Έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα για να αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα.

Επιπρόσθετα οι πολλές ημέρες νοσηλείας στην εντατική του προκάλεσαν δυσλειτουργία και στα δύο του πόδια, με αποτέλεσμα να είχε υποστεί μερική αναπηρία, να μην μπορούσε να εργασθεί και να έπρεπε να υποβληθεί σε ένα χειρουργείο στο κάθε πόδι.

Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα για βοήθεια υπήρξε συγκινητική, συγκεντρώνοντας το ποσό των 29.000,00 €, δίνοντας ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον.

Όλο αυτό το διάστημα και εν μέσω της δύσκολης κατάστασης που επικράτησε, ο Κώστας Καλλάς, με την αμέριστη συμπαράσταση της μητέρας του, φίλων και γνωστών, μπόρεσε και πραγματοποίησε, με εξειδικευμένους γιατρούς σε ειδικό θεραπευτήριο, τέσσερα (4) χειρουργεία. Τα δύο (2) αφορούσαν την αποκατάσταση της πολύ σοβαρής βλάβης που είχε να κάνει με την διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού από τη μύτη, ενώ τα υπόλοιπα δύο (2) αφορούσαν τα σοβαρά κινητικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Απομένει πλέον η θεραπεία αποκατάστασης σε ειδικό κέντρο, διαδικασία σημαντική και απαραίτητη, προκειμένου να επανέλθει η ζωή και η κίνηση του σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Ο Κώστας Καλλάς όπως είναι σήμερα, στην αγκαλιά της κόρης του.

16.000,00 ευρώ απομένουν ακόμα για να δώσουμε πίσω στον Κώστα τη ζωή που του αξίζει. Για να ανατείλει ένα υγιές και αισιόδοξο 2021, αφήνοντας πίσω του 4 δύσκολα χρόνια δοκιμασίας.

Καλούμε όλους να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια, προσφέροντας στον ατομικό ερανικό τραπεζικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, ο οποίος δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια με Α.Δ.Α. : 6ΥΝΟ46ΜΤΛΚ-99Ε, με τα παρακάτω στοιχεία:

Αριθμός λογαριασμού: 418/00369518

IBAN λογαριασμού: GR 5101104180000041800369518

Όνομα Δικαιούχου: ΚΑΛΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ