Η θητεία στο Στρατό Ξηράς θα παραμείνει στους 9 μήνες για όσους επιλέξουν Έβρο και ακριτικά νησιά. Από πότε μπαίνει σε εφαρμογή η αύξηση.

ΕΛΛΑΔΑ. Αύξηση θητείας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το Στρατό Ξηράς κατά 3 μήνες, αλλά όχι όπως εισηγούνταν οι στρατηγοί, που ήθελαν αύξηση στους 12 ή και παραπάνω, παντού.

Η θητεία στο Στρατό Ξηράς θα παραμείνει στους 9 μήνες για όσους επιλέξουν να υπηρετήσουν σε μονάδες του Έβρου και των ακριτικών νησιών. Πόσο θα είναι αποδοτικό αυτό το μοντέλο μένει να το δούμε. Θα εφαρμοστεί, λένε οι πληροφορίες, από την επόμενη ΕΣΣΟ.

Θυμίζουμε ότι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) συνεδρίασε την Πέμπτη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικείμενο την παράταση της θητείας του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ) και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ομοφώνως, αποφάσισε: Την παράταση της θητείας του Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη ως Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ). Την παράταση της θητείας του Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη στη θέση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.