ΕΛΛΑΔΑ. Σάλο αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το μέτρο για γάμους και βαπτίσεις έως 100 άτομα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση την ώρα που σημειώνονται ανεξέλεγκτοι συνωστισμοί σε πάρκα και πλατείες. ‘Επαγγελματίες απ όλη την Ελλάδα της εστίασης κάνουν λόγο για αφανισμό των επιχειρήσεων τους αφού η τέλεση δεξιώσεων με τόσα λίγα άτομα είναι απολύτως ασύμφορη και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χρεοκοπία.

Ο υπουργός κ Γεωργιάδης ήδη δέχεται παράπονα και παρατηρήσεις ώστε να προχωρήσει σε αύξηση του αριθμού των ατόμων με βάση τα τετραγωνικά που διαθέτει κάθε επιχείρηση. Να σημειωθεί ότι οι οργανωμένες επιχειρήσεις εστίασης και δεξιώσεων διαθέτουν και τα τετραγωνικά, και τις υποδομές ώστε να εξυπηρετούν πολλές εκατοντάδες ατόμων σε χώρους υπαίθριους. Αν ο περιορισμός ισχύσει τότε αυτές οι επιχειρήσεις του κλάδου οδηγούνται στην καταστροφή.

«Νομίζουμε θα ήταν πιο λογικό οι γάμοι και οι βαπτίσεις να γίνονται ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα κάθε καταστήματος, τηρώντας πάντα τα μέτρα των αποστάσεων και των ατόμων ανά τραπέζι» τονίζουν επιχειρηματίες της εστίασης από Κρήτη και Πελοπόννησο. Ο υπουργός καλείται άμεσα να παρέμβει και να διορθώσει γιατί ήδη οικογένειες και συσσωρευμένες δεξιώσεις προσανατολίζονται σε ακύρωση ή σε μείωση ατόμων.