Διήμερες ήταν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος «Παρόρι 2011» στα πλαίσια της εορτής της Παναγίας της Λαγκαδιώτισσας.

Την Κυριακή 1 Ιουλίου μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια ωραία βόλτα με τα ποδήλατά τους, ξεκινώντας από την πλατεία του Κεράμου έως το άγαλμα του Παλαιολόγου στο Μυστρά και επιστρέφοντας, δροσίστηκαν με τα αναψυκτικά που τους προσέφερε ο Σύλλογος.

Στη συνέχεια, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι θησαυρού, το οποίο είχαν επιμεληθεί η Γωγώ και η Χρυσούλα Σαραντόπουλου και η Αθηνά και η Γιάννα Καλαματιανού. Για 2 ώρες το χωριό «αναστατώθηκε» ευχάριστα από 25 αγόρια και κορίτσια που το διέτρεξαν απ’ άκρο σ’ άκρο, λύνοντας τους γρίφους που τα έφεραν πιο κοντά στον πολυπόθητο θησαυρό. Ο Σύλλογος επιβράβευσε αυτήν την πρωτοβουλία, χαρίζοντας σε όλους από ένα μπλουζάκι με το σήμα του.

Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, το βράδυ, διοργανώθηκε το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού στην πλατεία του Κεράμου. Με τα δημοτικά και τα λαϊκά τραγούδια που ερμήνευσε μοναδικά η ορχήστρα «Παλίρροια» και τον Παναγιώτη Αγγελάκο στο κλαρίνο, το κέφι του κόσμου έφτασε στο ζενίθ. Η πολυπληθής νεολαία κράτησε τα σκήπτρα στο χορό, συμπαρασύροντας και τους μεγαλύτερους σε ένα ξεφάντωμα που κράτησε έως το πρωί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Περικλής Σταυράκος ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Ντία Τζανετέα, το Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο, τον Αντιδήμαρχο Σπάρτης κ. Απόστολο Σκρεπέτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κκ. Δημήτρη Αποστολάκο, Ιωάννη Ράλλη, Ευγενία Παπαστάθη και Χρήστο Μπουγάδη οι οποίοι παρέστησαν στην εκδήλωση, καθώς και το Τοπικό Συμβούλιο του Παρορίου για τη βοήθεια που παρείχε προς το Σύλλογο.

Ιδιαίτερα θερμές ήταν οι ευχαριστίες προς τους χορηγούς και τους δωροθέτες, προς όλους τους εθελοντές, οι οποίοι, είτε είναι μέλη του Συλλόγου είτε όχι, με την προσωπική τους εργασία και το κέφι τους συνέβαλλαν στην επιτυχία του πανηγυριού, καθώς και όλον τον κόσμο που συμμετέχει στις εκδηλώσεις και στηρίζει το έργο του Συλλόγου.