ΕΛΛΑΔΑ. Σε 275.000 τόνους εκτιμάται η ελληνική παραγωγή ελαιολάδου για την περίοδο 2020-2021, περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όσον αφορά στις τιμές του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, ο υπουργός αναφέρει ότι κατά τις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου δείχνουν μια ανοδική τάση, με την Μεσσηνία στα 3,30 €/κιλό, την Λακωνία 3,25 €/κιλό και τα Χανιά στα 3,10 €/κιλό.

Τέλος, οι εξαγωγές ελαιολάδου, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο κ. Σπήλιος Λιβανός, από τον Οκτώβριο 2020 ως τον Μάρτιο 2021 βρίσκονται σε αρκετά καλό επίπεδο και έχουν φθάσει περίπου τους 100.000 τόνους.

Από την πλευρά του ο διευθυντής του ΑΣ Μολάων - Πακίων, κ. Παναγιώτης Ντανάκας, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν έχει αναπροσαρμόσει τους πίνακες με τα ελαιόδεντρα της χώρας. Αυτό μπορούμε να το δούμε στους διαγωνισμούς για τη δακοκτονία που γίνονται κάθε χρόνο και αφορούν τον ίδιο αριθμό δέντρων. Από το 2014 δεν έχουν μπει οι νέες φυτεύσεις ελαιόδεντρων που είναι πολλές. Όσον αφορά τις τιμές στη Λακωνία, βρισκόμαστε στην τρίτη εβδομάδα και ακόμη δεν έχει γίνει κάποια εμπορική πράξη που να αφορά μεγάλες ποσότητες»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις