ΕΛΛΑΔΑ. Την επέλασή του ξεκινά από σήμερα το πρώτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με το προγνωστικό δελτίο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Όπως αναφέρει η ομάδα του meteo.gr, οι θερμές αέριες μάζες που εξαπλώνονται από την Αφρική προς την Κεντρική-Ανατολική Μεσόγειο και τη χώρα μας, θα έχουν ως αποτέλεσμα την επικράτηση πολύ υψηλών θερμοκρασιών τουλάχιστον έως την Κυριακή 27/06, ενώ κατά τόπους θα πληρούνται τα κριτήρια ώστε οι επικρατούσες συνθήκες να χαρακτηριστούν ως συνθήκες καύσωνα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, την Τρίτη 22/06 οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν στα ηπειρωτικά τους 38-39 βαθμούς, ενώ τοπικά ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 40 βαθμούς Κελσίου. Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στα νησιωτικά τμήματα όπου οι μέγιστες θα συγκρατηθούν στους 33-35 βαθμούς:

Οδηγίες για τον καύσωνα

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επισημαίνει τα εξής σημεία:

  • Εκτός των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
  • Λόγω των εξασθενημένων ανέμων, έντονο θα είναι κατά τόπους το αίσθημα δυσφορίας.
  • Λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, τα οποία συνοπτικά παρουσιάζονται στον παρακάτω γράφημα.


Οδηγίες για τον καύσωνα:



Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις