ΕΛΛΑΔΑ. Ο Γιάννης Καλλιάνος αναρτά την πρόγνωση για τις επόμενες μέρες του καύσωνα που θα σημειωθεί στη χώρα ενώ σε σχετικό πίνακα δείχνει τις θερμές μάζες που θα καλύψουν ολόκληρη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει σχετικά «εδώ και αρκετές ημέρες, ένας νέος και πιο ισχυρός καύσωνας θα μας επηρεάσει από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή. Την Τετάρτη και την Παρασκευή θα σημειωθούν σε πολλές πεδινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας θερμοκρασίες που οριακά θα ξεπερνούν και τους 40°C. Όμως η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα».

Για την πολύ δύσκολη αυτή Πέμπτη παραπέμπει στη σχετική φωτογραφία λέγοντας πως «μπορεί εύκολα να καταστεί σαφές ότι η Πέμπτη θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμως θα επιμείνω για κάποια συγκεκριμένα τμήματα της επικράτειας όπου εκεί ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 42°C και πιθανότατα να φτάσει τους 43°C και ίσως πολύ τοπικά και τους 44°C. Άρα την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε για καιρό λόγω και της αυξημένης δυσφορίας και τις βραδινές ώρες ειδικά στις μεγαλουπόλεις.

Πού χρειάζεται προσοχή

«Τα τμήματα που την Πέμπτη θα επηρεαστούν περισσότερο από τον καύσωνα είναι τα ακόλουθα :

- Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος

- Θεσσαλία

- Κεντρική και Ανατολική Στερεά

- Αττική και Εύβοια

- Νότια Κρήτη

Σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Άργος και Κόρινθο αναμένονται θερμοκρασίες από 42°C έως 44°C με την αίσθηση να ξεπερνά τους 44°C με 46°C

Το Σάββατο αναμένεται το τέλος του καύσωνα

Το Σάββατο θα μας "αποχαιρετήσουν" οι πολύ θερμές αέριες μάζες που για 11 ολόκληρες ημέρες θα μας έχουν ταλαιπωρήσει και η ατμόσφαιρα σταδιακά θα δροσίσει.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις