ΕΛΛΑΔΑ. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, τμήματα και ειδικές μονάδες στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και στο ΕΚΑΒ θα είναι οι επόμενες κατηγορίες εργαζομένων για τις οποίες θα συζητηθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, μετά τους υγειονομικούς.

Αυτά έρχονται μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε την προσφυγή υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ.

Το τμήμα Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας την προσφυγή των υπηρετούντων στην ΕΜΑΚ, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Στο σκεπτικό των δικαστών του τμήματος αναστολών γίνεται λόγος και επίκληση του δημοσίου συμφέροντος, εξαιτίας της ανάγκης να είναι ακώλυτη η λειτουργία του σώματος της ΕΜΑΚ.

«Η λειτουργία μάλιστα αυτή δεν αρκεί να είναι μόνο συνεχής, αλλά πρέπει, ενόψει του ειδικού και κρίσιμου χαρακτήρα των εν λόγω υπηρεσιών για την αντιμετώπιση καταστροφών, να στηρίζεται στην πλήρη διαθεσιμότητα του υπηρετούντος προσωπικού τους, η οποία είναι δυνατόν να διαταραχθεί σοβαρά σε περίπτωση που τα μέλη του προσβληθούν και νοσήσουν από τον κορoνοϊό covid-19. Οι επιτακτικοί αυτοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος, σταθμιζόμενοι με τους λόγους που προβάλλουν οι αιτούντες κωλύουν, κατά την κρίση της Επιτροπής Αναστολών, τη χορήγηση της αναστολής», αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις