Μάλλον αναπόφευκτη ήταν η αποτέφρωση της Μάνης, της Γορτυνίας, της Μεσσηνίας, της Ηλείας. Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας…

Άντε τώρα να μάθεις, να ψάξεις και να βρεις, αν πίσω υπάρχουν επενδυτές ΑΠΕ..;

Aν όμως η υγειονομική κρίση επέτρεψε τους νόμους της πανδημίας κι επέβαλε το εμβόλιο, η κλιματική κρίση να μην επιτρέψει την αποτέφρωση και να επιβάλει δια νόμου τις ΑΠΕ;

Αναρωτιέμαι αν ο Πρωθυπουργός με τον τρόπο και την αντίληψη που χειρίζεται τις πυρκαγιές, χειρίζεται και την πανδημία..;

Αν ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι ο απλοϊκός Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το βιός το σπίτι ή το χωράφι του, τότε ας ρίξει μια ματιά στο τέλος ενός δικού του ανθρώπου, του Κωνσταντίνου Μίχαλου, κι έτσι ίσως καταλάβει επιτέλους ότι η «εκκένωση» δεν είναι σωτηρία!

Πρώτη φορά βλέπουμε Πυροσβέστες να στέκονται σαν Εύζωνες, ακίνητοι και ανέκφραστοι, όσο η Ελλάδα καίγεται…

Στο εξής οι «χωριάτες» - κατά τους Κολωνακιώτες - να ξέρουν: αρβύλα και όχι σαγιονάρα, άκαυστη σωλήνα νερού και όχι πλαστική, τζάκετ πυρίμαχο και όχι φανελάκι θαλάσσης. Στο εξής αυτοί είναι οι πυροφύλακες αλλά και πυροσβέστες της Ελλάδας!

Αν μέρος των χρημάτων των ευεργετών και των δωρητών πήγαινε στην πυρασφάλεια και πυρόσβεση - και βέβαια στα χέρια Ομάδων και Εθελοντών - είναι βέβαιον ότι από φωτιές, που από σπίθα έγιναν λαίλαπα, δεν θα κινδυνεύαμε.

Σε αυτή τη χώρα είναι ευκολότερο να σου βγει το «Μάτι» παρά το όνομα. Έτσι κανένα κακό όνομα δεν βγήκε παρόλο που η Ελλάδα καίγεται, πότε «ζωντανή» και πότε «ζωντανή – νεκρή»…

Σε πρόσφατο άρθρο του notospress γράφτηκε: «Ζήτω που καήκαμε». Να ευχηθούμε να μην φωνάξουμε «Ζήτω» μπροστά στις στάχτες της χώρας ως ανθρωπάκια που λησμονούν σε 24 ώρες.

Αλίμονο αν οι αποζημιώσεις, τα ευχολόγια, οι μηνιαίες απαλλαγές και κάποια «καθρεφτάκια και χαντρούλες», θαμπώσουν τα μάτια της ψυχής μας. Τότε η παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» είναι και η μοίρα μας…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις