ΕΛΛΑΔΑ. Με 15 έτη κάθειρξη έπεσε η «αυλαία» της δίκης για την αποτρόπαιη επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Η 36χρονη Εφη Κακαράντζουλα άκουσε την τελική κρίση των λαϊκών και τακτικών δικαστών, που αποφάσισαν να της επιβάλλουν 15 έτη κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και 6 μήνες φυλάκιση για την απείθεια που έδειξε στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψη της.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας, ζήτησε από το δικαστήριο να μην αναγνωρίσει στην κατηγορούμενη το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου· αφού η σύννομη ζωή του υπαιτίου αποδεικνύεται πρωτίστως με την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων από το ποινικό του μητρώο που είναι μαχητό τεκμήριο.

«Στην απολογία της είπε ότι παρακολουθούσε και τη Ιωάννα και τον Επαμεινώνδα. Αυτό το γεγονός φανερώνει ουσιαστική εκτροπή, δόλια και υπολογισμένη εκτέλεση του εγκληματικού της σχεδίου για να πραγματοποιήσει τον εκδικητικό της σκοπό όπως αποδείχθηκε» τόνισε ο εισαγγελέας και προσέθεσε: «Η συμπεριφορά της αυτή δεν συνιστά μεν ποινικώς αξιολογούμενη συμπεριφορά αλλά αναιρεί την έννοια του πρότερου σύννομη βίου» είπε ο εισαγγελέας.

Το χρονικό της επίθεσης στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

Το πρωί της 20ής Μαΐου του 2020 έγινε γνωστό πως μία 34χρονη γυναίκα (Ιωάννα Παλιοσπύρου) δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 9:30 το πρωί σε κτήριο στην οδό Θησέως, στον χώρο εργασίας της Ιωάννας Παλιοσπύρου που ήταν το θύμα.

Μια μαυροφορεμένη γυναίκα (Έφη Κακαράντζουλα) είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτηρίου και ανέμενε την άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί.

Μόλις εμφανίστηκε η Παλιοσπύρου και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η δράστιδα πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν επί 22 ημέρες τη δράστιδα της επίθεσης με το βιτριόλι. Τελικά, στις 11 Ιουνίου, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή μίας 35χρονης, έξω από το σπίτι της, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της εντοπίστηκαν ένα σακίδιο, ένα παντελόνι, μια καμπαρντίνα και μια περούκα, τα οποία ταυτίστηκαν με αυτά που φορούσε η φερόμενη δράστις όπως είχε καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις