ΜΟΛΑΟΙ. Το βράδυ της Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου επέλεξε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πακίων «Η Βρυσούλα» για να αποχαιρετήσει το καλοκαίρι. Ένα βράδυ συννεφιασμένο χωρίς φεγγάρι και άστρα, δείγμα του φθινοπώρου.

Μια νύκτα μελαγχολική γιατί πολλά σπίτια έμειναν αδειανά, έφυγαν οι ομογενείς για την δεύτερη πατρίδα τους, αποχώρησαν και τα παιδιά του χωριού μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές, άλλα για τις σπουδές τους και άλλα για δουλειά.

Η γνωστή σε όλους Βρυσούλα, κάτω από το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας, που πρόσφατα ανακαινίσθει, δεντροφυτεύτηκε ο χώρο της, φωτίστηκε με φωτοβολταικό σώμα και το σπουδαιότερο κύλησε ξανά το νεράκι της μετά από πολλά χρόνια, χάρις το μεράκι, μια παρέα νέων του χωριού οι «Εθελοντές», με την αμέριστη συμπαράσταση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και την προσφορά των συγχωριανών.

Παλιά αυτή η Βρυσούλα ήταν το σημείο αναφοράς για τους Πακιώτες, Ελιώτες και για άλλους περαστικούς, εκεί ξεδιψούσαν οι ίδιοι και τα ζώα τους. Έπαιρναν δροσιά και μια ανάσα να για να συνεχίσουν τον δρόμο τους.

Την Βρυσούλα λοιπόν ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πακίων διάλεξε για αυτό το αντάμωμα με πολύ καλή διάθεση, όρεξη και αγάπη για όλους, με νόστιμο μεζέ, αρκετό ποτό και την μαγική κιθάρα του μαέστρου Γιώργου Αποστολάκου και το μπουζούκι του Νίκου Μπρατίτσα.

Πολλά μικρά παιδιά του χωριού ήταν εκεί και απόλαυσαν την βραδιά καθισμένα στο πλακόστρωτο και στο χορτάρι. Χαρούμενα συμμετείχαν στα δρώμενα, χορό τραγούδι, σέρβις. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και πέρασε υπέροχα.

Οι μεγάλοι είχαν αναμνήσεις, θύμισες παλιές που τους έφεραν «πίσω» και κάποιοι ξεφώνησαν με λαχτάρα και συγκίνηση «βρε η βρυσούλα πήρε ζωή ξανά !» Ναι είναι αλήθεια, όλοι μια παρέα, μα ο μεζές μα το ποτό, το νερό που έτρεχε, η ωραία μουσική τα διαχρονικά τραγούδια που όλοι ψιθύριζαν, όλα αυτά έγιναν κέρασμα στα χείλη όλων .

Μετά την 2α πρωινή άρχισαν να φεύγουν οι πρώτοι, είχαν τρύγο την επόμενη. Οι υπόλοιποι έμειναν γιατί δεν χόρταιναν την βραδιά ήταν καταπληκτική και σταγόνα σταγόνα γέμιζε τις καρδιές τους χαρά και συγκίνηση.

Τέλος, όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο μεθύσι στην Βρυσούλα, του χρόνου ξανά…