Θεσσαλονίκη, 16 Δεκεμβρίου 2021 - Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε., εγκεκριμένο Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων (ΣΣΕΔ) Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη βοήθεια των συνανθρώπων μας στη Βόρεια Εύβοια που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού. Οι πυρκαγιές στην Εύβοια, αλλά και σε όλη την επικράτεια, δημιούργησαν εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους διαμένοντες στις πληγείσες περιοχές. Πολλοί έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, ενώ ανυπολόγιστο είναι το μέγεθος της φυσικής καταστροφής, με χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων να έχουν καταστραφεί και τεράστιο αριθμό ζώων να έχουν χάσει άδικα την ζωή τους στις φωτιές. Από την πρώτη μέρα που ξέσπασαν οι φωτιές, η ενεργοποίηση όλων να συνδράμουν με οποιοδήποτε τρόπο μπορούν, για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πυρόπληκτων περιοχών και των κατοίκων τους, ήταν μεγάλη.

Η ΑΝΑΚΕΜ συνεισφέρει δίνοντας άμεση οικονομική βοήθεια σε όσους έχουν πληγεί από τις θανάσιμες πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια. Προσφέρει σε 121 οικογένειες, που επελέγησαν από τον οικείο Δήμο, προπληρωμένες κάρτες των 300 €, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε οποιαδήποτε τους πληρωμή. Στο παραπάνω πλαίσιο διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, τελετή παράδοσης των καρτών στο Δημαρχείο στην Λίμνη, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα που προκάλεσε η ανεξέλεγκτη φωτιά στην Εύβοια, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά, αλλά και να εστιάσουμε στους ανθρώπους που επλήγησαν, να παρακινήσουμε όσους μπορούν να βοηθήσουν στην οικονομική στήριξη των πληγέντων και να βρεθούμε δίπλα στους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε, κ. Ηλίας Δημητριάδης.

Η ΑΝΑΚΕΜ μέσα από αυτή την πρωτοβουλία δηλώνει ότι θα είναι σταθερά δίπλα στους πληγέντες και θα συνεχίσει όσο περισσότερο γίνεται την ενίσχυση για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ειδικά για τα πιο ευάλωτα στρώματα που βιώνουν με τον πιο καταστροφικό τρόπο τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Λίγα λόγια για την ΑΝΑΚΕΜ

Η Ανακύκλωση ΑΕΚΚ Κεντρικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΑΚΕΜ αποτελεί ένα από τα πρώτα εγκεκριμένα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ) Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ). Έχει τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, με μετόχους τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες της Θεσσαλονίκης και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Ως Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) είναι ο υπεύθυνος φορέας για την εναλλακτική διαχείριση ΑΕΚΚ στις περιοχές εμβέλειάς της, ενώ συνεργάζεται ήδη με 124 μονάδες ανακύκλωσης σε 13 Περιφέρειες και 43 Νομούς της χώρας και συνεχίζει δυναμικά την επέκταση της εμβέλειάς της. Από την αρχή της λειτουργίας της έως σήμερα έχει διαχειριστεί ποσότητα ΑΕΚΚ που αγγίζουν τους 5.200.000 τόνους. Συνεργάζεται με διαχειριστές ΑΕΚΚ (εργολάβους ιδιωτικών και δημοσίων έργων), με Μονάδες Επεξεργασίας και με Εταιρείες Συλλογής και Μεταφοράς ΑΕΚΚ, για την αποτελεσματική διαχείριση, ανακύκλωση και αξιοποίηση των αποβλήτων

Στην ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. βασική προτεραιότητα, στόχος και δράση είναι η δημιουργία, η διατήρηση και η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία ενός πυκνού δικτύου μονάδων επεξεργασίας σε όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα και στα νησιά. Το 2021 η ΑΝΑΚΕΜ υλοποιεί πιλοτικές δράσεις καθαρισμού ιστορικών αποθέσεων ΑΕΚΚ σε προστατευόμενες και ιδιαίτερα επιβαρυμένες περιοχές, με σκοπό την αποκατάσταση των χώρων και την επεξεργασία και ανακύκλωση των μη επικίνδυνων συλλεγόμενων αποβλήτων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις