ΕΛΛΑΔΑ. Πρωτοφανείς απειλές τόσο για τη ζωή του όσο και για τη ζωή της οικογένειας του δέχεται γνωστός Έλληνας YouTuber που ανεβάζει βίντεο και δίνοντας tips στον κόσμο σχετικά με προϊόντα τεχνολογίας.

Όπως αποκάλυψε ο Σωτήρης γνωστός στο YouTube από τον λογαριασμό «Unboxing Specialist», ο οποίος αριθμεί περισσότερους από 195.000 subscribers, από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δέχεται απειλές μέσω e-mail, ότι θα τον μαχαιρώσουν αν δεν κατεβάσει συγκεκριμένα βίντεο.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη ο λόγος που δέχεται τις απειλές είναι επειδή ανέβασε βίντεο που παρακινούσε κόσμο να βάλει κάμερες για μεγαλύτερη ασφάλεια από κλέφτες κτλ.

Μάλιστα, ο γνωστός YouTuber ενημέρωσε αμέσως τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, όπως αναφέρει αφού περίμενε 1 ώρα και 20 λεπτά στο τηλέφωνο, τον προέτρεψε να καταθέσει μήνυση, κάτι που έκανε την ίδια ημέρα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου και έκτοτε δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση, καταγγέλλοντας την αστυνομία για αδιαφορία.

Στο βίντεο διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών με τίτλο «Στο έλεος των εκβιαστών! Το τελευταίο μου βίντεο;» που ανέβασε τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου γνωστός YouTuber, τονίζει ότι δεν αποκλείεται αυτός ή αυτοί που στέλνουν τα μηνύματα να είναι «τρολ του διαδικτύου» ωστόσο τονίζει τη σοβαρότητα του θέματος πως τόσο ο ίδιος φοβάται, ενώ και η γυναίκα μου έχει πανικοβληθεί.

Μάλιστα αναφέρει πως θα τραβήξει το ζήτημα μέχρι τέλους και θα κινηθεί νομικά εναντίον αυτών που στέλνουν τα απειλητικά e-mail, εφόσον εντοπιστούν.

Τα απειλητικά email

Ο Σωτήρης παρουσίασε και κάποια από τα απειλητικά μηνύματα που δέχεται και μάλιστα ένα από αυτά, του δίνει διορία έως 48 ώρες συνεχίζοντας τις απειλές.

«Σωτήρη σβήσε όλα τα βίντεο που προτρέπεις τον κόσμο να βάλει κάμερες ΠΑΡΑΝΟΜΑ να παρακολουθούν δημόσιο χώρο. Σου δίνουμε 48 ώρες να το κάνεις αλλιώς ερχόμαστε να σε μαχαιρώσουμε στο λαιμό και θα στο κόψουμε», αναφέρει το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε στις 28 Δεκεμβρίου.

«Δεν κατέβασες κανένα βίντεο (..). Θα φας 50 μαχαιριές παντού. Είσαι νεκρός (..) Παρακολουθούμε την γυναίκα σου, ξέρουμε τα αυτοκίνητά σου και που μένεις. Ερχόμαστε είσαι νεκρός», αναφέρεται σε άλλο μήνυμα που έλαβε δύο ημέρες αργότερα.

«Ρε μου.. συνεχίζεις να ανεβάζεις βίντεο με κάμερες παντού; κατεβάσετε τα όλα – Βγάλτα αν θες να ζήσεις και μη ξανά ανεβάσεις τίποτα που… γιε θα σε μαχαιρώσουμε μέχρι θανάτου ξέρουμε που μένεις σε παρακολουθούμε. Στις νέες ανθρωποκτονίες οι δολοφόνοι ενημερώνουν τα θύματα – Να το θυμάσαι αυτό το μήνυμα », αναφέρεται στο τελευταίο email που έλαβε την Τρίτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις