ΑΤΤΙΚΗ. Σοκ προκαλούν, τις τελευταίες ώρες, οι εικόνες που κυκλοφορούν στα social media από του Ζωγράφου, με συγγενείς νεκρού να σέρνουν το φέρετρό του μέσα στα χιόνια, με κουβέρτες, αφού ο δρόμος είναι απροσπέλαστος από το χιόνι.

«Μεταφέρουν οι συγγενείς τους νεκρούς δυο στενά με κουβέρτα (ως έλκηθρο) λόγω ολισθηρότητας (παγοδρόμιο) Και ο δήμος δε σηκώνει το τηλέφωνο σε καμία υπηρεσία. Δεν ανοίγουν δρόμους, δεν ρίχνουν αλάτι, και είναι άφαντοι στην περιοχή νεκροταφείο Ζωγράφου. Αθήνα - Ζωγράφου 2022. Μεταδώστε την κατάντια μας» αναφέρει χρήστης στο Facebook, παραθέτοντας τις εικόνες και βίντεο, όπου βλέπουμε τρεις άντρες να καταβάλλουν προσπάθειες για την μεταφορά του νεκρού, γλιστρώντας και οι ίδιοι στον πάγο.

Δήμος Ζωγράφου: «Δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοτική υπηρεσία», είπε για τις εικόνες. «Ένα ιδιωτικό γραφείο τελετών ανέλαβε να μεταφέρει τον νεκρό χωρίς να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Δεν ζητήθηκε συνδρομή από την οικογένεια του νεκρού, αν είχε ζητηθεί θα την είχαμε δώσει ευχαρίστως, όπως όλες αυτές τις μέρες μεταφέρουμε, με τα αυτοκίνητά μας, δημότες στα νοσοκομεία για να κάνουν αιμοκαθάρσεις. Ο δρόμος στον οποίο εκτυλίχθηκε το περιστατικό είναι ένας μικρός δρόμος του Δήμου που, όντως, για την ώρα είναι απροσπέλαστος. Με τα εκχιονιστικά που διαθέτει ο Δήμος Ζωγράφου, αλλά και ένα Bobcat της Περιφέρειας, έχουμε καταφέρει να καθαριστούν και να ανοιχτούν κεντρικοί δρόμοι του Δήμου. Μέχρι αύριο θα είναι ανοιχτοί και οι μικρότεροι».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις