ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΕΗ ζητά από τον εν λόγω επαγγελματία να καταβάλει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, το ποσό των 3.505 ευρώ (!) για κατανάλωση ρεύματος στην επιχείρησή του.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγα τα περιστατικά… τρέλας με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι επαγγελματίες, επιχειρηματίες και νοικοκυριά λόγω των θεαματικών αυξήσεων που έχουν σημειωθεί στους λογαριασμούς. Καθημερινά πολίτες της χώρας, καλούνται να καταβάλουν υπέρογκα ποσά, τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων αδυνατούν να καλύψουν.

Όπως για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση με τον ιδιοκτήτη του μίνι μάρκετ σε προάστιο της Θεσσαλονίκης, ο οποίος είδε τον λογαριασμό του να αυξάνεται κατά περίπου 2.000 ευρώ σε σχέση με πέρσι. Για την ακρίβεια ο λογαριασμός της ίδιας περιόδου, ήτοι στις 20 Ιανουαρίου του 2021, ανήλθε σε 1.650 ευρώ. Μιλάμε δηλαδή για μία αύξηση της τάξεως των 1.855 ευρώ σε έναν χρόνο.

Σε αυτόν τον λογαριασμό το ποσό της συνολικής έκπτωσης -σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο τιμολόγιο- φτάνει τα 366,14 ευρώ, η οποία αν δεν υπήρχε θα έφτανε τον λογαριασμό στα 3.871,14 ευρώ. Δηλαδή θα μιλούσαμε ετήσια αύξηση ύψους 2.200 ευρώ…

ΔΕΗ

Απολύσεις και λουκέτα ενόψει…

«Από την ημέρα που είχε εξαγγελθεί ότι τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα αυξηθούν κατά 40%, εμείς ήμασταν σίγουροι ότι το ποσοστό των αυξήσεων θα αγγίξει και θα φτάσει το 100%. Τελικά βγήκαμε δικαιωμένοι γι’ αυτή την πεποίθηση, καθώς μαζί με τις αυξήσεις στο ρεύμα, αυξάνονται παράλληλα και τα υπόλοιπα πάγια των λογαριασμών, όπως τα δημοτικά τέλη, η ΕΡΤ κλπ.» ανέφερε στο GRTimes ο πρόεδρος της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ιακώβου.

Ο τελευταίος μάλιστα προσθέτει πως αν όχι μέχρι το καλοκαίρι τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου, λόγω της αδυναμίας των επιχειρηματιών να αποπληρώσουν αυτά τα ποσά, είτε θα προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις προσωπικού, είτε θα βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους.

«Εάν η κατάσταση συνεχιστεί, που όλα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί, τότε μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε δραματική μείωση του προσωπικού που εργάζεται σε αυτά τα καταστήματα και εν συνεχεία, στο τέλος του χρόνου θα δούμε πολλές από τις επιχειρήσεις αυτές να κλείνουν. Ξέρετε, δεν είναι μόνο οι υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, αλλά και το γεγονός πως όλο αυτό το διάστημα λόγω Covid, δεν είχε και μεγάλους τζίρους. Οπότε μοιραία οι ιδιοκτήτες θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλύψουν αυτά τα ποσά και να τα βγάλουν πέρα» κατέληξε στο GRTimes o κ. Ιακώβου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις