Εντός του Μαρτίου οι ανακοινώσεις για την στήριξη των σταφιδοπαραγωγών

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Η σταφίδα αποτελεί ένα εμβληματικό προϊόν για τη χώρα μας και θα στηριχθεί από το ΥπΑΑΤ με όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή του και είναι συμβατά με το Ενωσιακό Δίκαιο, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Χαρίτση.

Ο κ. Γεωργαντάς επανέλαβε στον κ. Χαρίτση τη διαβεβαίωση που είχε δώσει προ λίγων ημερών σε συνάντησή του στο υπουργείο με βουλευτές της ΝΔ, ότι οι παραγωγοί δεν πρόκειται να ζημιωθούν και ότι θα στηριχθεί η απώλεια του εισοδήματός τους. Δεσμεύθηκε μάλιστα ότι μόλις λήξει η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη συνδεδεμένη ενίσχυση (25η Φεβρουαρίου), εντός του Μαρτίου θα κάνει ανακοινώσεις ώστε με συμβατό τρόπο με το Ενωσιακό Δίκαιο να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των παραγωγών.

Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Απάντηση του ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά σε Ερώτηση στη Βουλή

ΕΛΛΑΔΑ. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειασθεί και θα λάβει τα μέτρα που πρέπει για να κρατήσει όρθιο τον πρωτογενή τομέα, τόνισε ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Νικ. Καραθανασόπουλου σχετικά με την αύξηση του κόστους παραγωγής.

Ο κ. Γεωργαντάς αναγνώρισε ότι λόγω εξωγενών παραγόντων και ιδιαίτερα λόγω της ενεργειακής κρίσης, έχει αυξηθεί το κόστος παραγωγής. Υπενθύμισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση και στην περίοδο της πανδημίας και στην κλιματική κρίση στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των παραγωγών. Με τον ίδιο τρόπο, τόνισε, στέκεται στο πλευρό των παραγωγών και στην περίπτωση της ενεργειακής κρίσης.

Σε επισήμανση του κ. Καραθανασόπουλου ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά μόνο υποσχέσεις, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι τα 50 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι «θα». Ούτε η μείωση του ΦΠΑ είναι «θα», ούτε οι πέρα από κάθε προηγούμενο αποζημιώσεις που έχει πληρώσει ο ΕΛΓΑ το 2021 είναι «θα».

Τις επόμενες μέρες, όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, θα γίνουν ανακοινώσεις για να εξειδικευθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι παραγωγοί. Ανάλογες διευκρινίσεις θα γίνουν και για το 7% για τις ζωοτροφές. Πρόσθεσε δε ότι θα υπάρξουν και θεσμικές παρεμβάσεις ώστε ο αγρότης, ως σύγχρονος επιχειρηματίας της υπαίθρου, να έχει και ο ίδιος και η ελληνική οικονομία, το μεγαλύτερο όφελος.

Εντός Απριλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκτιμήσεις στους παραγωγούς πορτοκαλιών στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΔΑ. Εντός του Απριλίου οι εκτιμητές γεωτεχνικοί θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους στην Αργολίδα, είπε ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρέα Πουλά σχετικά με τις αποζημιώσεις στους παραγωγούς πορτοκαλιών στην Αργολίδα.

Ο κ. Γεωργαντάς ανακοίνωσε ότι ήδη από 14 Φεβρουαρίου, υπεγράφη από τον ΕΛΓΑ η πρόσληψη 35 γεωτεχνικών οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν ήδη πιάσει δουλειά κάνοντας εκτιμήσεις.

Το ΥπΑΑΤ θα ανταποκριθεί στα αιτήματα των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που υπέστησαν ζημιά από το σεισμό της 27/9/21 στην Κρήτη, σύμφωνα με το νόμο

ΚΡΗΤΗ. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα ανταποκριθεί κατά το λόγο της αρμοδιότητάς του, στην έκδοση ΚΥΑ που αφορά την κάλυψη ζημιών από το σεισμό της 27/9/21 στην Κρήτη, σε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, εφόσον υποβληθούν σχετικά αιτήματα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία του Ν.4797/21 .

Αυτό τόνισε ο ΥπΑΑΤ κ. Γιώργος Γεωργαντάς, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι η ΚΥΑ θα εκδοθεί με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετά την αξιολόγηση των αιτημάτων που θα υποβάλλουν στην Περιφέρεια οι μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Αγρότες και Κτηνοτρόφοι της Λακωνίας στήνουν μπλόκο στη Σκάλα

ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας με ανακοίνωση – πρόσκληση καλεί τους θιγόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους σε δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου ώρα 6 το απόγευμα στη θέση Ξηροκάμπια (Ψηλιά μάνδρα) στον Δήμο Ευρώτα. Θα πραγματοποιηθεί ανοικτή γενική συνέλευση.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Πάνω από 15μέρες οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της Ελλάδας βρίσκονται στο δρόμο στα αγροτικά μπλόκα, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματά τους, για να μπορούν να συνεχίσουν να παράγουν και να μείνουν στα χωράφια και στα ζώα τους.

Η Κυβέρνηση και διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις έχουν εξαπολύσει επίθεση απέναντι στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους, στους εργαζόμενους, σους μικρούς επαγγελματίες του εμπορίου, τις εστίασης. Δεν έχουν πάρει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης και βλέπουμε καθημερινά να μειώνεται το εισόδημά μας με τις ραγδαίες αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, αγροεφόδια και κόστος διαβιώσεις. Η μόνη απάντηση από την Κυβέρνηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι όσοι αγωνίζονται χαρακτηρίζονται επαγγελματίες διαδηλωτές.

Δεν πρέπει να μείνουμε άλλο θεατές, πρέπει να υψώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στις πολιτικές που μας γονατίζουν!

Φίλες και Φίλοι

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας καλεί όλα τα εργαζόμενα στρώματα τις Λακωνίας σε κοινό μέτωπο σε έναν αγώνα επιβίωσης.

Καλούμε όλες και όλους την Τετάρτη 23 Φλεβάρη στην ανοιχτή συνέλευση στο Μπλόκο Ξηροκάμπια (ψηλιά Μάντρα) στο 6ο χιλιόμετρο Σκάλας-Σπάρτης, ώστε από κοινού να αποφασίσουμε τις μορφές δράσεις και αγώνα με τα δίκαια αιτήματά μας.

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις