ΒΟΛΟΣ. Λογαριασμός ρεύματος που ανατρέπει τα πάντα στη ζωή της. Η γυναίκα που διατηρούσε κατάστημα στο Βόλο, βλέπει τη χρέωση των 10.317 ευρώ και εμφανίζεται απελπισμένη. Ζήτησε εξηγήσεις αλλά τίποτα δεν περνάει από τα χέρια των υπαλλήλων του παρόχου. Το ποσό που πρέπει να πληρώσει δεν έχει αλλάξει και τώρα ψάχνει να δει από που θα κόψει για να μπορέσει να τα φέρει βόλτα. Αν και πάλι τα καταφέρει…

Βραχνάς είναι πλέον για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, που «καίνε» τους καταναλωτές, τινάζουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς στον αέρα και οδηγούν στην εξαθλίωση! Οι λογαριασμοί βρίσκονται στον Θεό και οι αντιδράσεις σε ολόκληρη τη χώρα είναι αλλεπάλληλες – και πρωτίστως οργισμένες.

Ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα υπέρογκα ποσά που ζητούν οι εταιρίες παροχής ρεύματος, και κάνουν λόγο για εξωφρενικές χρεώσεις. Ιδιοκτήτες σπιτιών αλλά και επαγγελματικών χώρων υποστηρίζουν πως βρίσκονται στα πρόθυρα «νευρικού κλονισμού», απολύσεων, ακόμη και λουκέτων!

Η «Espresso» ήρθε σε επαφή με απλούς πολίτες, που έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους όταν άνοιξαν τον λογαριασμό του ρεύματος, έπειτα από τις αυξήσεις που έχουν γίνει. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Αλεξάνδρας Μπατιδάκη – Θεοδώρου, που μέχρι πριν από έναν χρόνο διατηρούσε ίντερνετ καφέ στον Βόλο και σήμερα καλείται να πληρώσει περισσότερα από 10.000 ευρώ!

«Διατηρούσα την επιχείρησή μου 22 μήνες στη Νέα Ιωνία Βόλου. Τον Νοέμβριο του 2020 έκλεισα το μαγαζί με κρατική εντολή και το άνοιξα τον Ιούλιο του 2021. Πριν από την καραντίνα όλοι μου οι λογαριασμοί κυμαίνονταν από 200 μέχρι 400 ευρώ και τους πλήρωνα κανονικά. Οταν το κράτος αποφάσισε την άρση των μέτρων, άνοιξα το μαγαζί μου και μετά από τρεις μήνες τού έβαλα λουκέτο και πήγα να ζητήσω διακοπή.

Ο τελικός λογαριασμός ήρθε 10.317 ευρώ! Μου είπαν ότι η περίοδος κατανάλωσης αντιστοιχεί στους 22 μήνες που διατηρούσα το ίντερνετ καφέ, ενώ το 2020 πριν κλείσουν τα καταστήματα, πλήρωνα κανονικά» δήλωσε αποκλειστικά στην «Espresso» και συνέχισε: «Οταν τους πήρα τηλέφωνο για να ρωτήσω τι έχει συμβεί, μου είπαν ότι 22 μήνες δεν είχαν μετρήσει καθόλου. Και τους είπα “ακόμα και έτσι να είναι, όλα τα λεφτά που έδινα τόσο καιρό πού πήγαιναν;” Ενα μαγαζί 100 τ.μ., που έχει μόνο φώτα και υπολογιστές, πόσο ρεύμα μπορεί να κάψει;»