ΕΛΛΑΔΑ. Οι ανοδικές τάσεις της τιμής ελαιολάδου στην Ισπανία άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και στην χώρα μας. Οι πρόσφατες δημοπρασίες που έγιναν στο Λασίθι της Κρήτης έφεραν τιμές στα 3,62 ευρώ στον Συνεταιρισμό Ζάκρου και στα 3,60 ευρώ στον Συνεταιρισμό Σκοπής.

Όπως ανέφερε στον ΑγροΤύπο ο κ. Νικόλαος Φυγετάκης, πρόεδρος στον Αγροτικό Ελαιοκομικό Συνεταιρισμό Σκοπής, «η πρόσφατη δημοπρασία έγινε στις 11 Μαρτίου 2022. Αφορούσε ποσότητα 90 τόνων ελαιολάδου οξύτητας 3 γραμμών. Η τιμή ήταν στα 3,60 ευρώ το κιλό και την καλύτερη προσφορά έδωσε Έλληνας τυποποιητής. Η παραλαβή του ελαιολάδου θα πραγματοποιηθεί από τις δεξαμενές του Συνεταιρισμού με μέσα και έξοδα του αγοραστή. Πάντως οι παραγωγοί δεν βιάζονται να πουλήσουν το λάδι τους γιατί περιμένουν αύξηση των τιμών. Η επόμενη δημοπρασία αναμένεται να γίνει μέχρι τις 15 Απριλίου».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζάκρου, Βασίλης Κατσικαλάκης, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «η δημοπρασία έγινε στις 11 Μαρτίου 2022. Αφορούσε ποσότητα 60 τόνων ελαιολάδου οξύτητας 3 γραμμών (0,19 βαθμούς). Η τιμή που πουλήθηκε το λάδι ήταν στα 3,62 ευρώ το κιλό, μια πολύ ικανοποιητική τιμή για τους παραγωγούς. Η επόμενη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 10 Απριλίου».

Στο μεταξύ ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Γλυφάδας στη Μεσσηνία θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη (30 Μαρτίου) και ώρα 19:00 μμ στα γραφεία του εντός οικισμού Γλυφάδας, δημοπρασία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου συνολικής ποσότητας 32 τόνων. Περίπου 12,5 τόνοι έξτρα παρθένου ελαιολάδου οξύτητας 0.52 και περίπου 19,5 τόνοι ΠΟΠ έξτρα παρθένου ελαιολάδου οξύτητας 0.36.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις