ΕΛΛΑΔΑ. Αλλάζουν από αύριο, Δευτέρα, τα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία, σε ό,τι αφορά τα self test που πρέπει να κάνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Πλέον, θα απαιτείται ένα self test την εβδομάδα και όχι δύο. Στο μεταξύ, συνεχίζεται έως την Τρίτη (5/4) η διάθεση των δωρεάν self test από τα φαρμακεία, για τις ανάγκες που θα πρέπει να καλύψουν μαθητές και εκπαιδευτικοί για την περίοδο 4-15 Απριλίου, όπως και για την επιστροφή τους από τις διακοπές του Πάσχα.

Πλέον, οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν το self test μια φορά την εβδομάδα, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο κάθε Τρίτη.

Η διενέργεια self test είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές- εμβολιασμένους και μη- όπως και για τους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών δημοσίων σχολείων και οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολικών μονάδων πρέπει να κάνουν τη δήλωση για το self test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, η δήλωση γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις