ΕΛΛΑΔΑ. Με καθυστέρηση άνω των δύο ωρών και σε κλίμα κατάνυξης έφτασε στην Ελλάδα το Άγιο Φως που παρελήφθη από την ελληνική αποστολή από τα Ιεροσόλυμα. Πλέον, αναμένεται να γίνει αγώνας δρόμου για να παραδοθεί σε όλες τις εκκλησίες όλης της επικράτειας με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Αρχικά, το Άγιο Φως επρόκειτο να φτάσει στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 6 μ.μ. Ωστόσο, τα μέτρα και οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ καθυστέρησαν την ελληνική αποστολή, με το αεροσκάφος να φτάνει λίγο μετά τις 20:30, όπου έγινε λιτή υποδοχή. Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

«Παρέλαβα το άγιο και ανέσπερο φως και το μετέφερα στην πατρίδα μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα. Σε λίγη ώρα θα βρεθεί σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, λέγοντας ότι το Άγιο Φως στέλνει το μήνυμα για τη σημασία της ζωής και της ειρήνης, ένα μήνυμα εξόχως επίκαιρο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Άγιο Φως αναμένεται να οδηγηθεί στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα για να μεταφερθεί κατόπιν σε όλη την Ελλάδα.