ΕΛΛΑΔΑ. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία τέκνα (ΟΠΟΤΤΕ) ενημερώνει και προειδοποιεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος αντοχής.

Με παρέμβασή το ΔΣ στις 26-6-2022 απευθύνεται για μια ακόμα φορά στον πρωθυπουργό της χώρας με αίσθημα ανησυχίας, αγωνίας και αγανάκτησης.

Όπως αναφέρουν οι δυσκολίες για τις οικογένειες τους πολλαπλασιάζονται. Στα αγαθά για τη διατροφή, στους λογαριασμούς ρεύματος, στα καύσιμα οι τιμές έχουν εκτοξευτεί. Αντί για μειώσεις τους δίνουν επιδόματα.

Οι Τρίτεκνοι θυμίζουν στον Πρωθυπουργό:

«Μαζί σας συζητώντας όταν η ΝΔ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση είχαμε συμφωνήσει πως: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ». Το γνωρίζετε πως οι μεγάλες οικογένειες βιώνουν τις συνέπειες του «πολέμου» πριν αυτός ξεκινήσει.

Με την συνεχή μείωση των εισοδημάτων μας και την κατακόρυφη αύξηση των εξόδων, για τροφή, ρεύμα, καύσιμα, ενοίκια...

Επιμένουμε να ζητάμε στήριξη της οικογένειας, στήριξη των νέων ανθρώπων για να κάνουν οικογένεια (δουλειά, στέγη, κοινωνικές υποδομές), ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ».

Οι Τρίτεκνοι της χώρας «γυρίζουν» την κλεψύδρα στον πρωθυπουργό και ζητούν την άμεση λήψη πρωτοβουλιών για :

  • Την νομοθετική ρύθμιση ένταξης των Τριτέκνων στις Πολύτεκνες οικογένειες αφού η αναγκαία προϋπόθεση για την αντιστροφή του Δημογραφικού προβλήματος είναι να εξασφαλιστεί ο «μαγικός» αριθμός 2,1 γεννήσεις ανά γυναίκα που κάνει παιδιά, στη χώρα μας. Σήμερα η αναλογία είναι σε τραγικά επίπεδα. Τη δημιουργία κοινωνικών και οικονομικών προϋποθέσεων ώστε οι οικογένειες να κάνουν τουλάχιστον τρία παιδιά.
  • Για να έχουμε ρεύμα στα σπίτια μας:

- Μείωση των τιμών στην ενέργεια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

- Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας.

- Γενναία επιδότηση που να «απορροφά» τις αυξήσεις στους λογαριασμούς, για αυτούς που χρωστάμε και για αυτούς που θα έρθουν.

- Οι μειώσεις να αφορούν και τα παιδιά μας που σπουδάζουν.

- Πολιτική απόφαση να μην γίνουν διακοπές ρεύματος στα σπίτια μας.

  • Ένταξη με ευνοϊκούς όρους των μεγάλων οικογενειών στην επιδότηση συσκευών (επέκταση στους θερμοσίφωνες και τις ηλεκτρικές κουζίνες που είναι ενεργοβόρες)
  • Ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο
  • Για τις μετακινήσεις:

- Μείωση της τιμής των καυσίμων

- Αύξηση της επιδότησης για καύσιμα

- Εκπτώσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ( αστικά, υπεραστικά, πλοία, τρένα)

  • Για τη στέγαση και τη δουλειά:

- Πρόγραμμα στέγης για τις οικογένειες

- Στέγαση των παιδιών μας που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις από τον τόπο κατοικίας τους

- Εφαρμογή των αποφάσεων για ποσοστό προσλήψεων σε όλη την κλίμακα των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων

- Δημιουργία νέων προγραμμάτων για εργασία σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

- Θέσπιση οικονομικών και φορολογικών κινήτρων ώστε τα παιδιά μας να μην μεταναστεύουν.

«Η ακρίβεια «σκοτώνει» τις πολυμελείς οικογένειες»

Οι Τρίτεκνες οικογένειες, περίπου 1.250.000 πολίτες τονίζουν στον πρωθυπουργό ως κοινή διαπίστωση ότι το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας στα καύσιμα, στην ενέργεια, στα τρόφιμα, στα αγροεφόδια, στις πρώτες ύλες τσακίζει περισσότερο τις πολυμελείς οικογένειες και ότι οι πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.

«Πληθωρισμός της τάξης του 10,2% για τον Απρίλιο ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ και πάνω από 11 % τον Μάιο .

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος!! Χρειάζεται Εθνικό Σχέδιο στήριξης και των πολυμελών Οικογενειών τώρα!

Ας συμβάλλουμε ώστε να δοθεί η δυνατότητα στα νέα παιδιά να παντρευτούν, να κάνουν οικογένεια και παιδιά.

Δεν αμφισβητούμε αποσπασματικά μέτρα που έχουν γίνει για την οικογένεια.

Προφανώς οι εξαγγελίες για επέκταση του ωραρίου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά απέχει από το να χαρακτηριστεί ενεργή πολιτική για το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ. Δεν σχολιάζουμε τις υποδομές στα σχολεία, τις ελλείψεις προσωπικού και αρκετά άλλα προβλήματα. Παιδιά δεν θα υπάρχουν σε λίγα χρόνια...

Σημαντικό κριτήριο είναι η αποτελεσματικότητα για την αντιστροφή της Δημογραφικής κατηφόρας. Οι κυβερνήσεις ως τώρα αυτά τα 12 χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που επιδεινώθηκε με την πανδημία ΔΕΝ πέτυχαν να βάλλουν τη σφραγίδα ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΤΟΜΩΝ .

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης.

Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Η υπομονή και η αντοχή μας δοκιμάζονται. Αλλά κυρίως δοκιμάζονται τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις επιταγές των καιρών, στη συνέπεια που πρέπει να επιδειχτεί ώστε οι αποφάσεις που πήρε η Ελληνική βουλή για το Δημογραφικό να υλοποιηθούν.

Οι αγώνες μας δεν θα σταματήσουν. Θα συνεχιστούν με δύναμη και αποφασιστικότητα για να σταματήσουμε αυτή την κατάσταση, που εξανεμίζει το εισόδημα μας και μας φτωχοποιεί. Το μέλλον είναι τα παιδιά...

Οι 250.000 οικογένειες τριτέκνων έχουν ανάγκες αλλά και μνήμη !

Η ιστορία θα γράψει ελπίζουμε ποιοι αγωνίστηκαν και ποιοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την στήριξη της οικογένειας, την γέννηση παιδιών και την υπεράσπιση των παιδιών. Όλοι θα κριθούμε και εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τις δυνάμεις μας όπως πρέπει.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις