ΒΟΛΟΣ. Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στον Βόλο, όταν μία εργαζόμενη δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από 39χρονο.

«Συνειδητοποίησα τι αντικρύζει ένας άνθρωπος πριν τον σκοτώσουν. Βλέπει απέναντί του τον φονιά του αδίστακτο, με το βλέμμα θολό. Να μην ακούει. Να μην καταλαβαίνει τίποτα, τίποτα. Εγώ έζησα με τη βοήθεια της Παναγίας».

Με αυτά τα λόγια 58χρονη κηπουρός της διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Βόλου περιγράφει, όσα έζησε στο πάρκο «Μελαγκόμα» στην περιοχή της Βαμβακουργίας, όταν ενώ κούρευε χόρτα δέχθηκε απρόκλητη επίθεση πίσω από την πλάτη της από 39χρονο ο οποίος της επιτέθηκε με αλυσοπρίονο.

Το περιστατικό

Η 58χρονη είναι μόνιμη υπάλληλος στην Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Βόλου, από το 2008. Μαζί με τρεις ακόμη συναδέλφους της, βρίσκονταν στη Ν. Ιωνία, κούρευαν χόρτα και κλάδευαν δέντρα και θάμνους, στο πάρκο Μελαγκόμα.

Η κηπουρός είχε αφήσει το χορτοκοπτικό πίσω της και είχε πάρει το αλυσοπρίονο για να κόψει ένα κλαδί που εμπόδιζε τις εργασίες. «Ημουν σκυμμένη, όταν άκουσα τους συναδέλφους μου να φωνάζουν. Πίσω σας, προσέξτε, μου φώναζαν. Παναγία μου, τι λένε; Σκέφτομαι. Και σηκώνομαι. Όπως γυρνάω προς το μέρος τους βλέπω τον άνδρα αυτόν, να έρχεται κατά πάνω μου κρατώντας το χορτοκοπτικό», περιγράφει.

«Ετσι όπως γύρισα, κρατούσα το αλυσοπρίονο στα χέρια μου. ‘Τι κάνεις;’ Τόλμησα να ρωτήσω. Τότε, εκείνος πέταξε το χορτοκοπτικό και με έπιασε από τα χέρια. Αρχισε να στρέφει το αλυσοπρίονο προς τα πάνω μου. Πώς με φώτισε ο Θεός εκείνη την ώρα, έκλεισα το διακόπτη», συνεχίζει η 58χρονη.

Ο 39χρονος δράστης δεν είχε επαφή με την πραγματικότητα. Εβριζε και μιλούσε ακατάληπτα. Η εργαζόμενη κατάλαβε ότι μάλλον ενοχλήθηκε από τις εργασίες κοπής χόρτων. «Δε θες να κόψουμε τα χόρτα; Δε θα τα κόψουμε», έλεγε προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο για να ξεφύγει και να απομακρυνθεί από κοντά του.

Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και προσήγαγε τον 39χρονο στο τμήμα, όπου στη συνέχεια κατατέθηκε σε βάρος του μήνυση και θα δικαστεί αύριο, Δευτέρα.

Δεν μπορούσε να συνέλθει από το σοκ

Η γυναίκα δεν μπορούσε να συνέλθει από το σοκ. Οπως πληροφορήθηκε αργότερα, ο 39χρονος που της επιτέθηκε, είναι γνώριμος στην αστυνομία και έχει δημιουργήσει επεισόδια στο παρελθόν.

Γειτόνισσες ανέφεραν ότι τον βλέπουν συχνά στο πάρκο να κάνει διάφορες επιθέσεις. Πριν από δύο χρόνια ήταν εκείνος που είχε βάλει φωτιά στη φάτνη που στήνει ο δήμος Βόλου στην πλατεία Αγίου Νικολάου για την περίοδο των Χριστουγέννων και από τύχη είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα.

Ο 39χρονος συχνά – πυκνά συλλαμβάνεται, δικάζεται και αφήνεται ελεύθερος. Από την ψυχιατρική κλινική τού χορηγείται φαρμακευτική αγωγή αλλά φαίνεται ότι ο ίδιος δεν την λαμβάνει. Έχει κριθεί ότι δεν χρήζει εγκλεισμού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις