ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και με όλο το τελετουργικό που ακολουθούν οι Ρομά έφτασε μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης (15/12) στο κοιμητήριο του Ευόσμου, η πομπή με τη σορό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη.


Την πομπή συνόδευαν δεκάδες αυτοκίνητα από τα οποία ακούγονταν πένθιμα Τσιγγανικα τραγούδια αλλά και μουσική τραπ, τα δύο αγαπημένα είδη του 16χρονου. Κάποια από τα αυτοκίνητα, δε, φτάνοντας στην είσοδο των κοιμητηρίων, ξεκίνησαν να «καίνε» τα λάστιχά τους.


Στο κοιμητήριο τη σορό συνοδεύουν εκατοντάδες Ρομά, συγγενείς και φίλοι του 16χρονου ενώ τραγικές φιγούρες αποτελούν οι γονείς και η σύζυγός του η οποία κατέρρευσε αρκετές φορές από το κλάμα.

Η σύζυγος του 16χρονου


Μόλις το φέρετρο βγήκε από τη νεκροφόρα για να μπει στην εκκλησία, εκατοντάδες Ρομά ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ λίγο νωρίτερα, χόρεψε ανάμεσα στο πλήθος ένας νεαρός, καλός φίλος του 16χρονου.

Παρόντες στην τελετή είναι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του υπουργείου Εργασίας, Γιώργος Σταμάτης, και οι επικεφαλής των Οργανώσεων των Ρομά ενώ σε επιφυλακή παραμένει η ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος Ρομά τραυματίστηκε στο κεφάλι από πυρά αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη και κατέληξε το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις