ΕΛΛΑΔΑ. «Είμαι αθώος, δεν έχω κάνει καμία ληστεία» φώναζε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο Σήφης.

Οι αρχές όμως δεν τον πίστεψαν και όχι μόνο τον προφυλάκισαν αλλά πρωτόδικα καταδικάστηκε σε 7 χρόνια κάθειρξη.

Η δικαίωσή του ήρθε στο Εφετείο μετά από τρία χρόνια όπου κρίθηκε ομόφωνα αθώος με τους δικαστές να του ζητούν συγνώμη.

Πριν από λίγες ημέρες κέρδισε την αγωγή που έκανε στο Δημόσιο και ζητούσε χρηματική αποζημίωση.

Για το λάθος που έκαναν και τον έστειλαν φυλακή και του στέρησαν την ελευθερία του για τρία ολόκληρα χρόνια. Το ποσό: 50.000 ευρώ.

Η απίστευτη ιστορία του κ. Σήφη ξεκινά το 2007

Είναι η χρονιά που στο κέντρο της Αθήνας γίνεται μία ληστεία σε ταξί με την απειλή μαχαιριού. Ο δράστης παίρνει από τον οδηγό 100 ευρώ και εξαφανίζεται.

14 χρόνια μετά και ενώ η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο με άγνωστο δράστη, ένα δακτυλικό αποτύπωμα στο πίσω κάθισμα του οχήματος οδηγεί τις αρχές να βγάλουν την υπόθεση και να εκδώσουν ένταλμα σύλληψης στον κ.Σήφη.

Κατά του λειτουργεί ότι έχει ποινικό μητρώο.

Ο ίδιος αγνοεί τα όσα γίνονται. Ώσπου ξαφνικά μαθαίνει ότι αυτός είναι ο …«ληστής».

Ανακρίνεται, φωνάζει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχει καμία σχέση με τη ληστεία… Τον επιβεβαιώνει και ο οδηγός ταξί που δεν τον αναγνωρίζει.

«Τους έλεγα από την πρώτη στιγμή ότι βρε παιδιά ,δεν είμαι εγώ» αποκαλύπτει στο newpost .

Οι αρχές όμως όπως αποδείχθηκε έχουν κλειστά μάτια και αυτιά .Μπαίνει φυλακή και έρχεται η ώρα του δικαστηρίου .Ο Σήφης επέμενε ότι δεν ήταν αυτός που έκανε τη ληστεία ,ο οδηγός επέμενε ότι δεν τον αναγνώριζε …Το δακτυλικό αποτύπωμα όμως φαίνεται ότι ήταν αρκετό και έτσι καταδικάζεται σε επτά χρόνια κάθειρξη .

Η δικαίωση

Τρία χρόνια βρίσκεται μεταξύ δύο φυλακών. Κορυδαλλό και Δομοκό. Ξέρει ότι είναι αθώος και δεν το βάζει κάτω. Περιμένει να δικαστεί στο Εφετείο. Εκεί δικαιώνεται. Τον αθωώνουν.

«Πριν την σύλληψη είχα μια φυσιολογική ζωή .Ήμουν αγρότης ενώ νοίκιαζα και διαμερίσματα σε τουρίστες. Μετά τη σύλληψη καταστράφηκα ..Η γυναίκα μου έφυγε, καταστράφηκα οικονομικά, βρέθηκα να χρωστάω στην εφορία ενώ δεν μπόρεσα να πάω ούτε στην κηδεία της μητέρας μου που έσβησε από τη στεναχώρια της. Άντεξα γιατί ήξερα ότι δεν είχα κάνει τίποτα και αυτό μου έδινε δύναμη» αποκαλύπτει ο κ.Σήφης.

Ο δικηγόρος του κ.Σήφη, Απόστολος Λύτρας δήλωσε στο Newpost:

«Σύμφωνα με το άρθρο 535 ΚΠΔ οποίος καταδικάστηκε άδικα δικαιούται αποζημίωση. Το Γ Τρ. Εφετείο κακουργημάτων Αθηνών επιδίκασε ποσό αποζημίωσης 50.000€ στον αδίκως καταδικασθέντα σε πρώτο βαθμό εντολέα μου, ο οποίος απαλλάχθηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η απόφαση αυτή συνιστά μια ελάχιστη εξισορρόπηση για την αναίτια στέρηση της ελευθερίας του κ των όσων δυσμενών συνεπειών αυτή είχε σε προσωπικό επαγγελματικό ηθικό επίπεδο αλλά και στην ίδια την σωματική κ ψυχική του υγεία. Αποτελεί βέβαια και ηθική ικανοποίηση για τον ίδιο.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις