ΕΛΛΑΔΑ. Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι πληρωμές προς τους δικαιούχους ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης σε επιχειρήσεις επεξεργασίας ελαιοκάρπου που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της χώρας το καλοκαίρι του 2021, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.

Συνολικά, 31 ελαιοτριβεία έλαβαν ενίσχυση που ήταν συνολικού ύψους 1.081.781 ευρώ.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμα μέτρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 ολοκληρώθηκε επιτυχώς.
Πρόκειται για το ειδικό σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων επεξεργασίας ελαιοκάρπου που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της χώρας το καλοκαίρι του 2021, καθώς σε συνέχεια της δημοσίευσης της σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΦΕΚ Β’ 6352/14.12.2022) και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στις 23 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν - μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων - οι πληρωμές προς τους δικαιούχους».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις