ΘΕΟΛΟΓΟΣ. «Νιώθω να σαν να μου έχουν κόψει τα χέρια», ανέφερε μιλώντας στο Mega o 22χρονος Γιάννης Καλλέργης, ο οποίος μετά βίας κουνά τα δάχτυλά του, όντας καθηλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου με νάρθηκα και στα δύο χέρια.

Ο 22χρονος έσπασε τα χέρια και τραυμάτισε τον αυχένα του όταν βούτηξε στην Σκάλα Θεολόγου, στη Μαλεσίνα να πιάσει το σταυρό για τα Θεοφάνεια.

Ο ίδιος υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο στο δεξί χέρι και αναμένεται τις επόμενες ώρες να χειρουργηθεί και στο αριστερό, με την περιγραφή του να συγκλονίζει για το πώς την ώρα που έπεσε με το κεφάλι στο νερό, όπως τον κατέγραψε η κάμερα, σε βάθος μόλις 30 εκατοστών, οι αγκώνες του άνοιξαν προς τα έξω.

«Όταν έπεσε ο σταυρός, έκανα μακροβούτι ως συνήθως με τα χέρια μπροστά και έτσι τα χεριά έσπασαν μέσα στη θάλασσα. Οι αγκώνες μου άνοιξαν προς τα έξω αντί προς τα μέσα».

«Ίσως τώρα να μην ήταν εν ζωή»

Ο ιερέας πετά στη θάλασσα τον σταυρό από την εξέδρα και ο Γιάννης, επισκέπτης στην περιοχή, που δεν ξέρει καλά τα νερά του Θεολόγου, είναι ο μοναδικός που πέφτει με το κεφάλι και τα χέρια στην ανάταση.

«Είμαι ο μόνος που έπεσα έτσι και έγινε το κακό. Ήταν τόσο ρηχά που οι αγκώνες μου ήταν έξω από το νερό».

«Ο Γιάννης έτσι έχει μάθει να πέφτει. Ευτυχώς που έπεσε και με τα χέρια, γιατί αν έπεφτε με το κεφάλι αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να μην ήταν και εν ζωή», λέει ο πατέρας του.

Μουδιασμένος ακόμα από την πτώση, ο 22χρονος σηκώνεται και περπατά στο νερό, που φαίνεται ξεκάθαρα ότι μετά βίας φτάνει στα γόνατά του. Τα χέρια του έχουν παραλύσει και φαίνονται κρεμασμένα. Λίγα βήματα παρακάτω, φιλά τον σταυρό κι εκεί καταρρέει.

Χάνει τις αισθήσεις του και σωριάζεται μέσα στη θάλασσα. Η σκηνή προκαλεί πανικό. Ο πιο ψηλός από όλα τα παιδιά, παραπατά και πέφτει χωρίς τις αισθήσεις του στο νερό.

«Αφού έπιασε τον σταυρό και τον φίλησε, έχασε τις αισθήσεις του. Γιατρός βουτάει μαζί με άλλα παιδιά και τον βγάζουν έξω. Ήρθε και άλλη μια γιατρός. Παιδίατρος. Τυχαία και οι δύο γιατροί ήταν εκεί και να τους έχει καλά ο Θεός».

Δύο γιατροί, που βρέθηκαν τυχαία στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Έπεσαν πάνω στον πολυτραυματία Γιάννη για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Αν και κάλεσαν αμέσως το ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο ήρθε 1,5 ώρα αργότερα.

Ο ημιλιπόθυμος Γιάννης μεταφέρεται από το κέντρο υγείας, στο νοσοκομείο της Λαμίας και αφού σταθεροποιείται η κατάστασή του, μεταφέρεται αρκετές ώρες αργότερα σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παραμένει.

«Δεν μας έχει πάρει κανείς»

Φύλακας άγγελος ο πατέρας του, που βρίσκεται δίπλα του 24 ώρες το 24ωρο καθώς ο 22χρονος δεν μπορεί να πιει μόνος του ούτε νερό.

«Ένα ευχαριστώ είναι λίγο για τους κατοίκους της Μαλεσίνας. Έφεραν κουβέρτες, νερά, sleeping bag. Ευχαριστώ και τους γιατρούς που έτυχε να είναι εκεί στην περιοχή».

Αυτό ωστόσο που καταγγέλλει είναι πως κανείς από τους δημόσιους φορείς που διοργάνωσαν την τελετή δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί τους έστω σε ανθρώπινο επίπεδο.

«Δεν με έχει πάρει καμία δημόσια αρχή για αυτό που συνέβη στην περιοχή τους. Έστω από ανθρώπινο ενδιαφέρον. Δεν υπήρχε αστυνομία. Δεν υπήρχε οργάνωση. Ποιος ήλεγξε την εξέδρα. Η εξέδρα κουνιόταν ολόκληρη και δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα πώς θα γίνει η τελετή με τόσο κόσμο».

Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος ο τραυματίας, υπήρχαν συστάσεις και στους ίδιους ο σταυρός να ριχθεί σε άλλο σημείο, πιο βαθύ, καθώς εκεί που τον πέταξαν τα νερά ήταν ιδιαιτέρως ρηχά.

Οι γιατροί παραμένουν αισιόδοξοι για τον νεαρό φοιτητή εκτιμώντας πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 4 μήνες για να επανέλθει η λειτουργικότητά του.

Δείτε το βίντεο του Mega:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις