ΣΠΑΡΤΗ. Στην οργάνωση συλλαλητηρίου, στην κεντρική πλατεία Σπάρτης, προχωρά η ΕΛΜΕ Λακωνίας με αφορμή την ημέρα εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου και ώρα 11 το πρωί. Η ΕΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και φοιτητές, με στόχο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, να «δώσουν το χαρακτήρα που του αρμόζει στην σημερινή συγκυρία».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λακωνίας έχει ως εξής:

«Η 17η Νοέμβρη αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τον αγώνα του λαού ενάντια στην επτάχρονη φασιστική δικτατορία. Τιμάμε και εμπνεόμαστε από τους αντιφασιστικούς αγώνες και τις θυσίες του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας, που γκρέμισαν τη χούντα των συνταγματαρχών. Τα μηνύματα του πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και σήμερα. Η αποφασιστικότητα του λαϊκού παράγοντα να καθορίσει τις εξελίξεις αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό λαό, ακόμη και σήμερα, 39 χρόνια μετά.

Προκαλεί βάναυσα το λαϊκό αίσθημα η φασιστική Οργάνωση Χρυσή Αυγή με την ενέργειά της να ζητήσει την κεντρική πλατεία της Σπάρτης για την 17η Νοέμβρη. Ότι κι αν επικαλείται, στην πραγματικότητα επιχειρεί να τελειώνει με κάθε ιστορική μνήμη που θυμίζει ότι σ’ αυτό το τόπο οι τύραννοι Έλληνες ή ξένοι ήταν πάντα μισητοί.

Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με μεγαλόστομες αντιφασιστικές κορώνες, ούτε με χαρτοπόλεμο. Αντιμετωπίζεται με ένα οργανωμένο, σωστά προσανατολισμένο κίνημα και το σωματείο μας γερό, μαζικό και αποφασισμένο.
Προβάλουμε τα μηνύματα του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ με συλλαλητήριο στη Σπάρτη Σάββατο 17 Νοέμβρη 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης , που συνδιοργανώνουν η ΕΛΜΕ Λακωνίας, τα 15μελη Μαθητικά Συμβούλια και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Σπάρτης. Διαδηλώνουμε με τα πανώ της ΕΛΜΕ του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας, του Συντονιστικού και των σχολείων.

Τα μηνύματα της ημέρας αναδεικνύουν ομιλίες από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, του εκπροσώπου του συντονιστικού και των 15μελών.

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λακωνίας υπερασπιζόμενο τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς, μαθητές και φοιτητές της περιοχής μας, να συμμετέχουν αγωνιστικά στον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη και να του δώσουν το χαρακτήρα που του αρμόζει στην σημερινή συγκυρία».

Αποφασίζει η Δημοτική Κοινότητα Σπάρτης

Αναφορικά με το αίτημα της ΕΛΜΕ για παραχώρηση της κεντρικής πλατείας Σπάρτης συνεδριάζει αύριο Τρίτη, 13/11, η Δημοτική Κοινότητα Σπάρτης στο παλαιό Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης.

Το σχόλιο του Notospress.gr

Κάθε απόφαση πολιτικού σώματος, όπως είναι η Δημοτική Κοινότητα Σπαρτιατών, πρέπει, πέρα από νόμιμη να είναι και εδραιωμένη, θεμελιωμένη και να μην ακυρώνεται από την καθημερινή πρακτική.

Πρέπει να διασφαλίζει την ισότητα και την δικαιοσύνη στην αντιμετώπιση κάθε πολίτη, ομάδας, φορέα, οργανισμού. Πρέπει να διατηρεί το κύρος μιας απόφασης πολιτικού και διοικητικού Σώματος και Οργάνου.

Μέλημα, όλων πρέπει να είναι η κοινωνική αφύπνιση, μέσα από δίκαιες, έντιμες και καλοπροαίρετες αρχές και αποφάσεις και, ομοίως, μέσα από ομάδες, κόμματα, φορείς και νεολαίες που έχουν το θάρρος να καταθέτουν την θέση και την ιδεολογία τους χωρίς να φιμώνουν τον αντίλογο και να περιορίζουν την αντίδραση.