ΑΘΗΝΑ. Ο Βαγγέλης Μπαταρλής, αστυνομικός στο επάγγελμα, στα 31 του χρόνια έχει γίνει ένας σύγχρονος ήρωας για τους συνανθρώπους του. Δεν είναι λίγες οι φορές που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, αψηφώντας τον κίνδυνο και χωρίς καν να το σκεφτεί έχει βάλει τον εαυτό του μπροστά στο καθήκον.

Τα τελευταία 13χρόνια τιμά το αστυνομικό σώμα ενώ η οικογένειά του είναι περήφανη για εκείνον. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας είναι πρόθυμος να θυσιαστεί για τον συνάνθρωπο ενώ παράλληλα εν ώρα υπηρεσίας έχει τραυματιστεί πολλές φορές πολύ σοβαρά.

Με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη ο Βαγγέλης Μπαταρλής βρίσκεται ανάμεσα στους βραβευμένους αστυνομικούς ενώ του έχει απονεμηθεί τιμητική πλακέτα το 2021 τότε που τα βραβεία ήταν αφιερωμένα στον Γιώργο Καραϊβαζ ενώ πρόκειται να τιμηθεί με το μετάλλιο του αστυνομικού σταυρου από την πρόεδρο της ελληνικής δημοκρατίας.

Ο ίδιος το 2020 συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν δεν δίστασε στιγμή να πέσει στο νερό και να σώσει μια γυναίκα που κινδύνευε να πνιγεί στην περιοχή του Αλίμου.

Έχει πέσει από ύψος 10 μέτρων προκειμένου να συλλάβει εναν διαρρήκτη και αυτό τον οδήγησε στο νοσοκομείο.

Συγκινημένος στα θέματα οικογενειακής βίας, ο Βαγγέλης Μπαταρλής με μια απλή κίνηση έσωσε 3 ανήλικα παιδιά από τον πατέρα τους που τα κακοποιούσε. Συγκεκριμένα το 13χρονο κορίτσι της οικογένειας του είχε μιλήσει για όσα βίωνε στο σπίτι του και εκείνος της δώρισε ένα κινητό ώστε ανα πάσα στιγμή που κινδύνευε θα μπορούσε να τον καλέσει, όπως και έγινε.

Ο 31χρονος αστυνομικός βοήθησε να εξιχνιαστεί ακόμα ένα περιστατικό που έχει αναδείξει με μαρτυρίες η εκπομπή μας. Πρόκειται για ένα θέμα διαδικτυακού εκβιασμού με θύμα μια 16χρονη κοπέλα η οποία μάλιστα έφτασε στο σημείο να θέλει να κάνει κακό στον εαυτό της. Η 16χρονη είχε πέσει θύμα ενός 28χρονου άντρα ο οποίος αφού προσέγγιζε ανυποψίαστα κορίτσια με την πρόφαση πως είναι γιος εισαγγελέα και αστυνομικός, ζητούσε οι ανήλικες να του στείλουν ημίγυμνες φωτογραφίες τους. Μάλιστα ο δράστης δεν δίσταζε να απειλεί ακόμα και τον ίδιο της τον πατέρα. Ο Βαγγέλη Μπαταρλής ο οποίος ανέδειξε το θέμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα σόσιαλ μίντια, κατάφερε να βοηθήσει την μικρή και την οικογένειά της.

Δείτε το video από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις