ΕΛΛΑΔΑ. Σε οκτώ ετη κάθειρξης με αναστολή μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό καταδίκασε τον Πέτρο Φιλιππίδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Πέτρο Φιλιππιδη. Στον ηθοποιό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

«Προκύπτει σαφώς ότι είναι μονόδρομος για το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ο κατηγορούμενος, δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να προετοιμάσει τη φυγή του» ανέφερε η εισαγγελέας.

Σχετικά με τον κίνδυνο να τελέσει νέες πράξεις, η κ. Στέλλα Στόγια σχολίασε, ότι ήδη έπειτα από ένα χρόνο προσωρινής κράτησης, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων εγκλημάτων. «Ο κατηγορούμενος δραστηριοποιούνταν στον καλλιτεχνικό χώρο. Ο χώρος αυτός δεν είναι φιλικός προς τον κατηγορούμενο πλέον. Η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο και να τον αποτρέψει από άλλες πράξεις».

Όταν η απόφαση για αναστολή μέχρι το Εφετείο ανακοινώθηκε οι συγγενείς του Πέτρου Φιλιππιδη φώναξαν «επιτέλους! Μπράβο».

Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας απέρριψε ομόφωνα την παροχη ελαφρυντικών στον Πέτρο Φιλιππίδης. Η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης εξι ετών για κάθε πράξη.

«Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του Ant1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσάκη για περιστατικά με το 2014» ανέφερε η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Η κ. Στόγια ζήτησε να απορριφθεί και το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, σημειώνοντας: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και μας είπε η υπεράσπισή του ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελίνα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Νωρίτερα, ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος μιας ηθοποιού το 2008 ο Πέτρος Φιλιππίδης, ενώ το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ομόφωνα για δυο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν οι τρεις καταγγέλλουσες, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονται πολλοί συνάδελφοι τους, όπως η Πηνελόπη Αναστόπουλου, η Λένα Δροσάκη, η Ανδρομάχη Δαυλού, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Ζέτα Δούκα. Δίπλα στον Πέτρο Φιλιππίδη βρίσκονταν η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου, ο γιος του, αλλά και πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις