ΡΟΔΟΠΗ. Άλλο ένα εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Ροδόπη. Ένας εργαζόμενος σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων – καθαρισμού καναλιών – στην περιοχή του Λοφαρίου, καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Την πλήρη απόδοση των ευθυνών ζητά το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, που καλεί την πολιτεία για άλλη μια φορά να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας των εργαζομένων, «για να σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε για ατυχήματα – δυστυχήματα και να θρηνούμε τραυματισμούς και απώλειες συναδέλφων μας», όπως αναφέρει.

Την οργή και τη θλίψη της για το γεγονός εκφράζει η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής. Όπως αναφέρει σχετική της ανακοίνωση, «δεν είναι το πρώτο δυστύχημα που συμβαίνει στον κλάδο των κατασκευών στη Ροδόπη».

«Η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, ολόκληρο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να θρηνούμε ξανά και ξανά θύματα στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρει η ΕΝΙΔΥΚ η οποία ζητά να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν ευθύνες.

Πηγή: ertnews

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις