ΕΛΛΑΔΑ. Αν και η σημερινή ημέρα αγγίζει τους 24 βαθμούς Κελσίου και το σκηνικό είναι αρκετά ανοιξιάτικο, οι ηλιόλουστες μέρες δεν θα κρατήσουν για πολύ και από αύριο Κυριακή αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, για πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού με αρκετό νερό ειδικότερα από τη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για την επιδείνωση του καιρού και τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Για την Κυριακή 2 Απριλίου ο μετεωρολόγος επισήμανε ότι «περιμένουμε να βρέξει στη Δυτική Πελοπόννησο, στην Αττική και το Ανατολικό Αιγαίο. Στην Αττική θα έχει νοτιάδες και η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς»

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου έρχεται η πρόσκαιρη αλλαγή με τον κ. Γιαννόπουλο να τονίζει: «Η πιο σημαντική καιρική ημέρα της εβδομάδας θα είναι η Δευτέρα. Θα έχουμε στα δυτικά και βόρεια αρκετές βροχές και καταιγίδες και στις περισσότερες ηπειρωτικές χώρες θα βρέξει με νοτιάδες στο Αιγαίο 8 μποφόρ και μικρή πτώση της θερμοκρασίας».

Μάλιστα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «Η νέα εβδομάδα θα είναι αρκετά βροχερή. Θα έχουμε βροχές έως και την Πέμπτη σε πολλές περιοχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Στην Αθήνα από τους 22 βαθμούς Κελσίου θα πέσει στους 16 και σε κάποιες ορεινές περιοχές θα πέσουν χιόνια», ανέφερε προσθέτοντας ότι «είναι πιθανό να βρέξει τέσσερις στις πέντε ημέρες στην Αθήνα. Τη Δευτέρα θα πέσει μάλλον το πιο πολύ νερό».

Όπως αποκάλυψε ο κύριος Γιαννόπουλος η θερμοκρασία τη Μεγάλη Εβδομάδα θα σημειώσει άνοδο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις