ΕΛΛΑΔΑ. «Έφυγε» σήμερα από τη ζωή ο Γιώργος Μπόμπολας, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της μεταπολεμικής Ελλάδας στον κόσμο των επιχειρήσεων και των εκδόσεων.

Πέθανε πλήρης ημερών, σε ηλικία 94 ετών.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Μπόμπολας

Γεννήθηκε το 1929 στον Πειραιά με καταγωγή από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία.

Ο πατέρας του ήταν αντάρτης του Ελληνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση, ενώ είχε εξοριστεί και στην Ελ Ντάμπα της Αιγύπτου.

Ο ίδιος ο Γιώργος Μπόμπολας συνελήφθη σε ηλικία 14 ετών από τους Γερμανούς επειδή έγραφε συνθήματα υπέρ της Αντίστασης σε τοίχους στην Καστέλλα. Συνέχισε τη δράση του ως μέλος της ΕΠΟΝ. Αργότερα σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αναζήτησε δουλειά στο υπουργείο Δημοσίων Έργων χωρίς αποτέλεσμα, καθώς είχε «φακελωθεί» ως κομμουνιστής. Έτσι αναγκαστικά στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και ίδρυσε την κατασκευαστική εταιρεία «Τεχνοδομή».

Δραστηριοποιήθηκε στις κατασκευές, την ενέργεια και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), με όχημα την Άκτωρ, από την οποία μετά και τη συγχώνευση με την Ελληνική Τεχνοδομική ΑΕ το 1999, προέκυψε η Ελλάκτωρ.

Η «ναυαρχίδα» του στον εκδοτικό τομέα ήταν το «Έθνος», το οποίο εκδόθηκε υπό την ιδιοκτησία του το 1981, με διευθυντή τον Αλέκο Φιλιππόπουλο. Από από τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του έγινε πρώτο σε πωλήσεις, στηρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου και την «Αλλαγή». Στην Πήγασος Εκδοτική άνηκε επίσης ο τηλεοπτικός σταθμός Mega Channel (κατά 25%, έως τον Νοέμβριο του 2019, έπειτα από την εξαγορά του σταθμού εξολοκλήρου από την Alter Ego Mass Media Α.Ε.), η εφημερίδα Ημερησία (έως το 2017) και μια σειρά ιστοσελίδων και περιοδικών εντύπων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις