ΕΛΛΑΔΑ. Όσο και όποιος, όποτε και οπουδήποτε επιχειρήσει να πείσει τον Έλληνα πολίτη για το καλό και καγαθό και για το μη χείρον, δεν καταφέρει ποτέ να συνεπάρει, να ξεγελάσει, να επηρεάσει να αλώσει, εκείνο το κρίσιμο πλήθος που σαν καταλύτης ενεργεί και διαμορφώνει τις εξελίξεις. Λες και είναι το Αλάτι που λείπει, το Αίμα που έσταξε, η Πνοή που φύσηξε.

Σήμερα, την εποχή που όλα είναι μετρημένα και τίποτα δεν περισσεύει, την εποχή που όλα κατασκευάζονται αλλά και τίποτα δεν δωρίζεται, σήμερα που βιώνουμε καταστάσεις όμοιες με εκείνες που, δυστυχώς, ξέμειναν στην ιστορία, μέρες που το κράτος παίζει ένα ρόλο αντίδικου και όχι συνεργάτη, Εύα, Κάιν, Πιλάτος και Ιούδας σε ένα, τώρα που όλα γύρω μας έχουν τιμή αλλά δεν έχουν αξία, υπάρχει κάτι που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει, να ξεγελάσει, να χαλάσει, να βιάσει, να εξαργυρώσει, να εξαφανίσει.

Η σχέση του Έλληνα με τον Θεό, η ανάγκη για συνομιλία με το Θείο, η βιωματική γνωριμία με το Θαύμα, η αναγνώριση του Θαυμαστού και η υπέρβαση του Θαρραλέου.

Καταστάσεις που ξεπερνούν τις συμβατικές σχέσεις του «πάρε - δώσε», που κατατροπώνουν τη δύναμη του υλικού πλούτου, που βάζουν στη θέση τους, την εικονική, πλασματική, τεχνητή, αλήθεια, που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα, τη σημασία και την αξία της ψυχοσωματικής ύπαρξης του ανθρώπου και όχι του ατόμου.

Ο θάνατος, η βίαιη παρέμβαση στη ζωή μας, η εξάρτηση, η υποδούλωση, ο φόβος, ο αποπροσανατολισμός, ο σκοταδισμός, ο συμβιβασμός, η άδικη φτώχεια, είναι «δαιμόνια» διασκορπισμένα όπως οι συγχυσμένοι εχθροί μας.

Από εχθρούς, αυτός ο άνθρωπος, ο λαός της Ελλάδας, η χώρα τούτη και ο Ελληνισμός ολόκληρος, έχουν και εμπειρία και γνώση και άποψη και σημάδια.

Μια προσευχή, αυθεντική, πηγαία και καρδιακή είναι αρκετή για να κατατροπώσει τους άπειρους κινδύνους. Η πίστη στη δύναμη της υπέρβασης, η αφοσίωση στο νου, την ψυχή και το σώμα ταυτόχρονα και αρμονικά, η έκφραση και η συνομιλία με εκείνο που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει (ακόμα), η πεποίθηση ότι η νίκη βρίσκεται πρώτα στην καρδιά, μετά στο πνεύμα γιγαντώνεται και τέλος στο σώμα δοξάζεται, είναι αυτά που σε κάνουν ανίκητο αγωνιστή, αληθινό πολίτη, αναγκαίο συνάνθρωπο, μοναδικό μαχητή.

Γιατί ποιος είναι δυνατός και δίκαιος μαζί, απ’ αυτόν που μπορεί να μάχεται και να συγχωρεί, να πολεμά και να αγαπά, να νικά και να σιωπά;

Με ένα κερί στο χέρι, με ένα κόκκινο γαρύφαλλο, με έναν ψαλμό ή μ΄ ένα στίχο στα χείλη, με μια αυθεντική ματιά, με ένα βήμα σταθερό μπροστά, με μια αγκαλιά μεγάλη, γονατιστός νικητής και όρθιος ικέτης, σφιχτή γροθιά με σπόρο καλοσύνης στη χούφτα, με τον λαό στο μέρος της καρδιάς, με μια ευχή ή μια προσευχή, ακοίμητος, γαλήνιος, αληθινός.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις