ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ. Σε άλλη μια απάνθρωπη έξωση προχώρησαν δικαστικός επιμελητής και αστυνομία, αυτή τη φορά στην Χαλκιδική, όπου ένας 81χρονος με αναπηρία έμεινε στο δρόμο.

Το σπίτι του εκπλειστηριάστηκε τον Δεκέμβριο για 150.000 ευρώ- αν και η αξία του είναι μεγαλύτερη- λόγω χρεών σε δάνειο.

Συγκεκριμένα ο 81χρονος είναι εγγυητής σε δάνειο του γιου του ο οποίος έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να καλύψει τις δόσεις.

Οι φορείς και ο λαός της περιοχής απέτρεψαν ήδη δύο φορές την έξωση, όμως τελικά, δικαστικός επιμελητής και Αστυνομία, έκαναν επέμβαση τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (4/5) και πέταξαν έξω τον ίδιο, τη σύζυγο και την άνεργη κόρη τους που συντηρούνται με μοναδικό εισόδημα τη σύνταξή του.

Στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται και ο εγγονός του που επίσης έμενε μαζί τους.

«Αυτό είναι το σπίτι μου, το φτιάχνω από τότε που ήμουν 29 χρονών. Είμαι ανάπηρος με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχω πουθενά να πάω. Πώς να φύγω και πού να πάω», είχε δηλώσει ο ίδιος ο ηλικιωμένος.

Όπως αναφέρει ο 902, ο δικαστικός επιμελητής, με την προστασία της Αστυνομίας και τη συνδρομή κλειδαρά, άλλαξε τις κλειδαριές και δεν τους επέτρεψε να πάρουν ούτε κάποια από τα πράγματα τους, όπως καταγγέλλουν.

«Ηρθαν πρωί πρωί, άρπαξαν τον πατέρα μου, τον έβγαλαν έξω και άλλαξαν αμέσως τις κλειδαριές. Το αναπηρικό του καροτσάκι ήταν αφόρτιστο και δεν τον άφησαν να πάρει ούτε καν τον φορτιστή! Ούτε τα ρούχα μας, τίποτε… Ηταν τόση η αγωνία τους να μας βγάλουν έξω, που έχασαν το κλειδί από την καινούργια κλειδαριά και μετά απ’ αυτά την άλλαξαν δεύτερη φορά» λέει χαρακτηριστικά στην Εφημερίδα των Συντακτών η κόρη του Αναστασία.

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε και χθες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Μαίρη Αδαμίδου, υποψήφια βουλευτή στη Χαλκιδική, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις