ΚΑΛΛΙΘΕΑ. Πέθανε σε ηλικία 55 ετών ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης, καθώς έχασε τη μάχη μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε όταν έπεσε από μπαλκόνι και βρέθηκε στο έδαφος από ύψος 3 μέτρων.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ήταν αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον Δήμο Καλλιθέας και δημοσιογράφος. Την ημέρα του ατυχήματος, βρισκόταν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της περιοχής και κατέρρευσε το μπαλκόνι του 4ου ορόφου επειδή υποχώρησαν τα κάγκελα.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ως πολυτραυματίας σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών. Σήμερα (8.5.2023) έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή, 11 ημέρες μετά το ατύχημα.

Μηνυτήρια αναφορά για το ατύχημα είχε καταθέσει πριν μερικές ημέρες ο δικηγόρος και φίλος του Λάζαρου Λασκαρίδη, Δημήτρης Μπόλης, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο newsit.gr.

«Εγώ υπέβαλα μια μηνυτήρια αναφορά, είδα ότι υπήρχαν κάποια δημοσιεύματα ότι το κάγκελο στο οποίο ακούμπησε ήταν σκουριασμένο, φαίνεται και από κάποιες φωτογραφίες, το ότι δηλαδή αυτός ο εξωτερικός χώρος δεν είναι όπως θα έπρεπε να ήταν», είχε δηλώσει.

«Διενεργείται ήδη αστυνομική προανάκριση υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και αναμένουμε να δούμε σε ποιους ανήκουν οι ευθύνες και πώς θα προσωποποιηθούν, γιατί φαίνεται ότι αυτή η κατασκευή είναι επιεικώς πλημμελής και απ’ ότι φαίνεται δεν συνάδει με τους πολεοδομικούς κανόνες», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπόλης.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει ότι τα κάγκελα φαίνονταν ότι δεν ήταν ασφαλή και ότι είχαν διαβρωθεί, ενώ από την άλλη μεριά ανέφεραν ότι το κτίριο είχε ελεγχθεί από τεχνική εταιρία και δεν είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις