ΑΡΤΑ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τον ατελείωτο θρήνο της οικογένειας του 5,5 μηνών βρέφους στην Άρτα, που βρήκε τραγικό θάνατο αφού το ξέχασε ο πατέρας του για ώρες μέσα στο αυτοκίνητο.

Το πρωί του Σαββάτου τελείται η κηδεία του άτυχου βρέφους, με συγγενείς και φίλους της οικογένειας να στέκονται στο πλευρό της οικογένειας.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται είναι σπαρακτικές, καθώς έξω από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Άρτα, ο 37χρονος πατέρας κατέρρευσε μη μπορώντας να αντέξει τον χαμό του παιδιού του.

Με μπομπονιέρες η κηδεία της μικρής Λυδίας – Ελένης

Από νωρίς στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, το γραφείο τελετών του κ. Κωνσταντίνου Δήμου από τη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας – που ανέλαβε αφιλοκερδώς την τελετή – είχε ετοιμάσει τα πάντα για τη μικρή Λυδία – Ελένη.

Το 5,5 μηνών βρέφος που δεν πρόλαβε καν να βαπτιστεί και έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή.

Έξω από την εκκλησία αν δεν υπήρχαν στεφάνια και βαριά ατμόσφαιρα, θα πίστευε κανείς πως θα γινόταν η βάπτιση της μικρής.

Μια φωτογραφία με το πανέμορφο μωράκι, χαμογελαστό, και οι μπομπονιέρες για το όνομα που θα του χάριζαν, συνέθεταν το σκηνικό.

Όμως, η σκληρή πραγματικότητα επαναφέρει όλους στον θρήνο και τον πόνο. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του συνεργάτη του Newsbomb.gr, Δονάτου Παππά, η σορός του 5,5 μηνών βρέφους αναμένεται στον Ιερό Ναό στις 11:30 ενώ στις 12:00 θα γίνει η τελετή για να πάρει το βρέφος το όνομα. Δεν θα πραγματοποιηθεί βάπτιση, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και ημέρες, αλλά θα διαβαστεί μια ιερή ευχή έτσι ώστε στη συνέχεια να τελεστεί η κηδεία.

Στη συνέχεια, η ταφή του μωρού θα γίνει στο Παλαιό Κοιμητήριο Άρτας. Τόσο στον Ιερό Ναό, όσο και στο κοιμητήριο, υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα.

Τα συγκινητικά λόγια της μητέρας του νεκρού βρέφους στον σύζυγό της- «Είναι ψυχούλα, τον αγαπώ»

Χθες, έπειτα από την απολογία του πατέρα ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, άτομα που γνώριζουν την οικογένεια του άτυχου μωρού δήλωσαν η μητέρα στέκεται στο πλευρό του συζύγου της, θρηνώντας την απώλεια του παιδιού τους.

Συγκινητικά είναι τα λόγια της μητέρας στο σύζυγό της τα οποία μετέφερε συνάδελφος του πατέρα και φίλη του ζευγαριού.

«Στηρίζει τον Κώστα, τον αγαπάει η Μαρία. Τον είπε ''ψυχούλα'', γιατί τον αποκαλούσα κι εγώ, ψυχούλα, ''είναι ψυχούλα ο Κώστας, τον αγαπώ'', τα ίδια είπε κι ο Κώστας. Απομένει να ολοκληρωθεί αυτό το δράμα αύριο και να δούμε πως θα προχωρήσουμε παρακάτω μαζί τους», δήλωσε μεταξύ άλλων η φίλη του ζευγαριού.

«Ήταν καταπληκτικοί γονείς. Υποδειγματικός πατέρας ο Κωστάκης, ούτε σε φίλους ούτε σε γνωστούς έχω συναντήσει τέτοιο μπαμπά» δήλωσε επίσης

«Τον περιμένουμε στη δουλειά να τον αγκαλιάσουμε, όλοι αυτό περιμένουμε όλοι οι συνάδελφοι περιμένουμε πώς και πώς. Αγαπημένο ζευγάρι. Ήρθε το παιδάκι με μεγάλη χαρά, δυο αγαπημένα παιδιά, πολύ ηθικά, είναι τίμια. Εργατικά παιδιά. Δεν βρίσκω λόγια. ''Γιατί;'' λες. Όπως λέει και ο ίδιος ''σε εμένα γιατί''; Ήταν σαν να το μεγαλώναμε όλοι μαζί το παιδί. Τα παιχνίδια του μυαλού και της μοίρας να πω; Ίσως…» πρόσθεσε.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις