ΕΛΛΑΔΑ. Οι απογραφές που γίνονται ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα μας δίνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον πληθυσμό και την οικονομία της χώρας μας. Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιεύει τα αποτελέσματα των απογραφών και ερευνών και μπορούμε αν τα διαβάσουμε να βρούμε πληροφορίες που ούτε καν φανταζόμασταν. Όπως για παράδειγμα την αναλογία του πληθυσμού στις διάφορες περιφέρειες και πόλεις της Ελλάδας. Ήξερες, ας πούμε, σε ποια πόλη της Ελλάδας οι γυναίκες είναι πολλές περισσότερες από τους άνδρες αναλογικά με τον πληθυσμό στις υπόλοιπες. Η απάντηση είναι στη Θεσσαλονίκη!

Θεσσαλονίκη: Η πόλη της Ελλάδας οι γυναίκες είναι πολλές περισσότερες από τους άνδρες

Οι γυναίκες, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη υπερτερούν αριθμητικά από τους άνδρες και μάλιστα κατά πολύ. Πιο συγκεκριμένα με βάση δεδομένα που δημοσιεύει η ΕΛΣΤΑΤ, στο Δήμο Θεσσαλονίκης ζουν 172.225 γυναίκες έναντι 146.820 ανδρών. Μια διαφορά, δηλαδή, 25.000 χιλιάδων. Πρόκειται για μια μεγάλη διαφορά αν σκεφτεί κανείς ότι η Αθήνα με διπλάσιο πληθυσμό έχει 22.000 περισσότερες γυναίκες από τους άνδρες. Κάποιες πόλεις μάλιστα της Ελλάδας έχουν μόνο 2.000 ή και 1.000 περισσότερες γυναίκες.

Στη Θεσσαλονίκη, βέβαια, φαίνεται πώς τελικά επικρατεί το γυναικείο φύλο. Δεν είναι, όμως, η μοναδική πόλη της Ελλάδας που κατέχει ένα ρεκόρ. Για παράδειγμα υπάρχει μια ελληνική πόλη την οποία αποκαλούν πόλη του καφέ επειδή έχει τις περισσότερες καφετέριες αναλογικά με τον πληθυσμό της. Ο λόγος για την Λάρισα. Οι καφετέριες σε αυτή την ελληνική πόλη δεν απευθύνονται μόνο στους φοιτητές, όπως συμβαίνει αλλού, αλλά σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Μπορείς να κάτσεις για καφέ όλες τις ώρες της μέρας είτε σε πιο χαλαρά μαγαζιά είτε στα πιο κοσμικά.

Τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ πάντως παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς μπορείς να εξάγεις πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Τώρα το γιατί, για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη έχει περισσότερες γυναίκες δεν μπορούμε να ξέρουμε πού οφείλεται και αν έχει λογική εξήγηση…

Πηγή: exploringgreece.tv

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις