ΕΛΛΑΔΑ. Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τα τα αποτελέσματα των ελέγχων για την εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων του πρώτου τετραμήνου του 2023 , η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις» για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι, Νατάσα Μπομπολάκη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

Αυτός ο στίχος μας ήλθε στο μυαλό διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις κακοποιήσεις των ζώων στη χώρα μας.

Πανομοιότυπη ως προς την ουσία με άλλες τέτοιες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ, που εκ δίδονται για το ίδιο θέμα όλα αυτά τα χρόνια.

Μια ωραία έκθεση ιδεών με τη κατάσταση να μένει όχι μόνο ίδια κι απαράλλαχτη, αλλά επιδεινούμενη.

Έχουμε κουραστεί να ακούμε λόγια, που δε συνοδεύονται όμως από πράξεις. Η κατάσταση στα Α.Τ. της χώρας συνεχίζει να είναι η ίδια ως προς το ενδιαφέρον της αστυνομίας στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων, αστυνομικοί με πλήρη άγνοια της νομοθεσίας, είρωνες προς τους πολίτες που ασχολούνται με τη προστασία των ζώων, μη συνεργαζόμενοι ή που προσπαθούν να αποτρέψουν τους πολίτες από το να κάνουν καταγγελίες.

Τμήματα, όπου οι φόλες είναι καθημερινό φαινόμενο, με το χώμα να έχει βαφτεί κόκκινο από το αίμα των δύστυχων αθώων ζωών (πχ Σιάτιστα), τμήματα, όπως στο Κορωπί, όπου ο διοικητής στην ερώτηση αν έχει σπίτι το ζώο μιας καταγγελίας ενός πολίτη, απάντησε το κωμικοτραγικό ότι δε μπορεί να μας πει και χρειάζεται άδεια εισαγγελέα, αστυνομικοί που κατά κόρο απαντούν ότι έχουν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν και πολλά άλλα, που δυστυχώς είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Γι αυτό, όλες αυτές τις ωραίες ανακοινώσεις, όσοι ξέρουμε τι συμβαίνει στη πράξη, τις ακούμε με πολύ μεγάλη επιφύλαξη.

«Τέτοιες ανακοινώσεις θα ακούσουμε πολλές, όσο η πολιτεία δε παίρνει τα σωστά μέτρα»

Αδήριτη η ανάγκη δημιουργίας ειδικού σώματος Αστυνομίας Ζώων σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας με αποκλειστική αρμοδιότητα τις υποθέσεις αυτές. Το πρόσφατο περιστατικό της Χασίγια, ανέδειξε για πολλοστή φορά αυτή την αναγκαιότητα, αφού το παράνομο εμπόριο ζώων άγριας και ήμερης ζωής συνεχίζεται και θα συνεχίζεται

Επιμόρφωση όλων των αστυνομικών με κρατική μέριμνα από ειδικούς καθηγητές ευζωίας και ηθικής απέναντι στα ζώα.

Η κακοποίηση των ζώων να γίνει βασικότατος στόχος της αντεγκληματικής πολιτικής της ΕΛΑΣ και οι αστυνομικοί να κρίνονται με βάση και τις επιδόσεις τους στο τομέα αυτό.

Προσθήκη κανονικού μαθήματος στις σχολές δικαστών για τη νομοθεσία για τα ζώα ξηράς, θάλασσας και αέρα, γιατί εξαιρετικά μεγάλο έλλειμμα σωστής αντιμετώπισης υπάρχει και στις τάξεις των δικαστών κ εισαγγελέων .

Χρονίζουν στα συρτάρια στα δικαστήρια της χώρας οι υποθέσεις κακοποίησης ζώων, με τους κακοποιητές να τριγυρνούν ελεύθεροι κι ωραίοι σαν να μη συμβαίνει κάτι και να κοροϊδεύουν τους πολίτες, που τους έχουν καταγγείλει.

Πρόστιμα, που βεβαιώνονται, αλλά δεν εισπράττονται είναι σαν να μην υπάρχουν. Τα ποσά των προστίμων πρέπει να μειωθούν για να μπορούν να εισπράττονται και για να βάλει ο κακοποιητής το χέρι στη τσέπη και να τον “τσούξει”.

Όσο δε γίνονται αυτά και άλλα πολλά, θα έχουμε τέτοιες ωραίες ανακοινώσεις για πολλά χρόνια ακόμη.

Αυτά τα θέματα θα θέσουμε για πολλοστή φορά στις 11 Μαϊου, που ως ομοσπονδία έχουμε συνάντηση με τον Υπαρχηγό και πιθανότατα και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Ήμουνα νιος και γέρασα με τα ίδια και τα ίδια και με καμία αλλαγή του τοπίου».

Η δήλωση της Νατάσα Μπομπολάκη φαίνεται να βρίσκει σύμφωνους πολίτες της Σπάρτης που την κοινοποιούν ευρέως.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις