Δεν αρκεί να συμμετέχεις. Δεν αρκεί να συμφωνείς ή να διαφωνείς. Πρέπει να παλεύεις για αυτό που θεωρείς δίκαιο, αληθινό και χρήσιμο στην κοινωνία. Ποια κοινωνία; Αυτή των πολλών ταχυτήτων και των δεκάδων τάσεων.

Ποιος θα αντισταθεί στο καθεστώς Μητσοτάκη; Αλλά δεν ήταν και αναμενόμενο δημοσιογράφος να απειλεί με αγωγή όποιον χαρακτηρίσει την Ελληνική Λύση ακροδεξιό κόμμα. Οι «Σπαρτιάτες» πρέπει να βάλουν εισαγωγικά αλλιώς θα κληθούν από τον τόπο του 7% να αλλάξουν την ονομασία του κόμματός τους. Βεβαίως και δεν είναι ο Τσίπρας η αιτία του όλου του κακού στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν παύει να είναι το κεφάλι που προεξέχει. Το ΚΚΕ αντέχει γιατί έχει αυθεντικό μέταλλο αλλά τόσο όσο… Όσο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, ήρθε η ώρα να αποδείξει αν όλα όσα έχει υποσχεθεί στους Έλληνες ήταν αυθεντικά.

Σε κάθε μια από τις περιπτώσεις, και δεκάδες ακόμα, ένα είναι το ζητούμενο: Αντίσταση!

Ποιος θα αντισταθεί σε ένα αδυσώπητο σύστημα διακυβέρνησης; Ποιος θα αντισταθεί στην πατριδοκαπηλία; Ποιος θα αντισταθεί στον λαϊκισμό και στον ανατρεπτικό μηδενισμό. Ποιος θα αντισταθεί στα διλήμματα όψιμων σοσιαλιστών, ώριμων πατριωτών και άγουρων, μονίμως, ριζοσπαστικών… Θεόδουλοι από τη μια και γαλέρες ελευθερίας από την άλλη…

Η αντίσταση έχει πολλά ταμπούρια. Κάλπη, Κοινωνία, Ψυχή. Ο κάθε ένας δίνει τη μάχη εκεί που νιώθει δυνατός ή εκεί που βλέπει πιθανότητες νίκης.

Όμως η αντίσταση έχει αποτέλεσμα και νόημα όταν κρατιέται χέρι - χέρι με την θυσία… Δεν είναι επιλογή η απόφαση του πότε και του πως… Αντιστέκεσαι όταν πρέπει.

Αντίσταση. Αντίθεση. Αντίλογος. Αντίδραση. Απείθεια. Ανατροπή.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις