ΕΛΛΑΔΑ. Η συμμορία «χτυπούσε» στα βόρεια προάστια αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, βάζοντας στόχο ηλικιωμένους στους οποίους τα μέλη της, παρουσιάζονταν σαν υπάλληλοι της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ. Σκοπός τους, ήταν να αρπάξουν τα χρήματα και τα κοσμήματα των θυμάτων τους.

Σε βίντεο – ντοκουμέντο του ΜEGΑ φαίνεται μια ηλικιωμένη να μπαίνει στο σπίτι της στην περιοχή του Ζωγράφου, μέρα μεσημέρι.

Την ακολουθεί ένας άνδρας ο οποίος της έχει παρουσιαστεί ως υπάλληλος της ΔΕΗ. Δευτερόλεπτα μετά, εμφανίζεται ένας συνεργός του και παρασύρουν τη γυναίκα στην κουζίνα. Της ζητούν να βάλει τα χρήματά της μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο για… να μην καούν από το ρεύμα!

«Άμα έχεις βαλέ το αλουμινόχαρτο και σκέπασέ τα. Θα πάρεις τα πράγματά σου και θα τα σκεπάσεις. Εγώ δεν το θέλω. Να σκεπάσεις τα πράγματά σου. Εγώ θέλω να ανάψω την ασφάλεια μόνο από το ρεύμα. Μη γίνουν σταχτή».

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή που οι δύο υποτιθέμενοι υπάλληλοι της ΔΕΗ βρίσκονται στην κουζίνα, ένας άλλος συνεργός τους μπαίνει από την πόρτα. Φορά μάσκα και κατευθύνεται πως την κρεβατοκάμαρα. Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται πως προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση και στο σπίτι του γιου της ηλικιωμένης!

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι η συμμορία είχε ως ορμητήριο τα Άνω Λιόσια.

Οι συλληφθέντες παρίσταναν τους υπάλληλους της ΔΕΔΔΗΕ και τους συντηρητές ανελκυστήρων, ενώ μόλις αφαιρούσαν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, γίνονταν «καπνός».

Από τους αστυνομικούς της ασφάλειας Αμαρουσίου και της υποδιεύθυνσης ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής έγιναν συνολικά 11 συλλήψεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει 20 κλοπές, με την αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 600.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις